Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Vârsta de PENSIONARE, schimbată oficial: Ce se întâmplă cu TOATE FEMEILE din România! E FĂRĂ PRECEDENT...

Vârsta de PENSIONARE, schimbată oficial: Ce se întâmplă cu TOATE FEMEILE din România! E FĂRĂ PRECEDENT...

Un articol de: B1.ro - 18 Oct 2018, 08:34
Economic

Proiectul noii Legi a pensiilor aduce schimbări în ceea ce privește vârsta de pensionare a femeilor. 

Vârstele standard de pensionare vor fi tot de 63 de ani pentru femei şi 65 de ani pentru bărbaţi. Stagiul de cotizare va fi de minimum 15 ani, în timp ce stagiul complet va fi de 35 de ani.

”În perioada eşalonării vârstelor standard de pensionare, femeile pot opta pentru pensionare la împlinirea vârstei de 63 de ani sau la vârsta standard de pensionare prevăzută în anexa nr.5”, prevede proiectul. Uitându-ne în respectiva anexă, vedem că anumite femei se vor putea pensiona la 63 de ani sau puţin mai devreme. Ca să lămurim exact chestiunea acestor eşalonări, ne uităm în anexa menţionată după câteva exemple. Pentru o femeie născută în ianuarie 1960, dreptul la pensie se va putea cere chiar în septembrie 2021, aceasta având vârsta de 61 de ani şi 31 de ani şi opt luni de stagiu de cotizare. O femeie născută în iunie 1964 se va putea pensiona în februarie 2027, la 62 de ani, având 33 de ani şi opt luni de stagiu de cotizare”, scrie avocatnet.ro.

 
 
 
Loading...