Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Guvernul a modificat Legea Pieţelor: Ce trebuie să ştie cumpărătorii

Guvernul a modificat Legea Pieţelor: Ce trebuie să ştie cumpărătorii

Un articol de: - 09 Apr 2018, 17:20
Guvernul a modificat Legea Pieţelor: Ce trebuie să ştie cumpărătorii Economic

Legea Pieţelor a fost modificată de către Guvern, stabilindu-se, prin urmare, ca formularele Atestatelor de producător şi Carnetelor de comercializare aflate pe stoc să poată fi folosite până pe 30 iulie 2018.

Potrivit legislaţiei existente, comercializarea de către producătorii agricoli persoane fizice, a produselor proprii, se face numai pe baza Atestatului de producător şi a Carnetului de comercializare. Iar modificările presupun ca Atestatele de producător şi Carnetele de comercializare a produselor agricole să fie emise pentru o perioadă de 7 ani.

Din cauza faptului că nu este reglementată o perioadă de tranziţie până la emiterea noilor formulare, producătorilor agricoli care doresc să comercializeze produsele proprii în piaţă nu le pot fi eliberate Atestatele de producător şi/sau Carnete de comercializare. Emiterea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului ce legiferează o măsură tranzitorie are ca scop evitarea unui blocaj în ceea ce priveşte accesul la piaţă a producătorilor agricoli, a persoanelor fizice”, precizează agrointel.ro.

Prin urmare, formularele Atestatelor de producător şi Carnetelor de comercializare aflate pe stoc se pot folosi până în data de 30 iulie 2018.

Citeşte mai multe despre:   Guvernul Romaniei