Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Schimbări DRASTICE pe piaţa muncii: A fost adoptată TACIT o nouă lege care va afecta sute de mii de români!

Schimbări DRASTICE pe piaţa muncii: A fost adoptată TACIT o nouă lege care va afecta sute de mii de români!

Un articol de: B1.ro - 20 Mar 2018, 11:38
 Schimbări DRASTICE pe piaţa muncii: A fost adoptată TACIT o nouă lege care va afecta sute de mii de români! Economic

Deputaţii au adoptat săptămâna trecută un proiect de modificare a legii zilierilor, care aduce câteva modificări esenţiale pentru angajatorii care folosesc astfel de tipuri de contracte.

Astfel, dacă proiectul va fi promulgat de către preşedintele Klaus Iohannis în forma actuală, începând de anul acesta firmele care închiriază forţă de muncă în regim temporar vor putea intermedia angajarea zilierilor, perioada de angajare a acestora se extinde de la 90 la 180 de zile, iar o altă modificare creşte numărul de domenii în care pot fi folosiţi zilieri, scrie ZF.

Aspectul pozitiv al noii legi este că, până acum, nu exista un cadru legal pentru intermedierea angajării zilierilor. Aspectul negativ este că, odată cu amendamentele venite de la Senat, s-au introdus noi categorii de activităţi în care se poate apela la munca zilierilor, acum există 23 de categorii, faţă de 6 câte erau până acum. După părerea mea, oricât aş fi pro flexibilizare, deja este prea mult, pentru că forţa de muncă formată din zilieri va ajunge la un volum foarte mare în mod artificial”, a declarat Cristian Seidler, deputat USR.

Citeşte mai multe despre:   legea zilierilor