Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic LEGO, în DECLIN. Ce a raportat celebrul producător de jucării pentru prima dată în ultimii 13 ani

LEGO, în DECLIN. Ce a raportat celebrul producător de jucării pentru prima dată în ultimii 13 ani

Un articol de: - 09 Mar 2018, 22:19
LEGO, în DECLIN. Ce a raportat celebrul producător de jucării pentru prima dată în ultimii 13 ani Economic

Săptămâna aceasta, producătorul danez de jucării Lego a raportat prima scădere anuală a vânzărilor în ultimii 13 ani, compania confruntându-se cu dificultăţi pe pieţele din America de Nord şi Europa. 
În 2017, vânzările au scăzut cu 8%, la 5,8 miliarde de dolari, în timp ce profitul înainte de taxe a înregistrat un declin de 18%. 

"Pentru a înțelege de ce este o ştire importantă, trebuie să vă amintiți că societatea, care a fost apreciată ca 'Apple a jucăriilor', a depăşit Ferrari în 2015 pentru a deveni cel mai puternic brand din lume. Pentru a ajunge acolo, a angajat și a cheltuit agresiv, aproape triplându-și forța de muncă. Dupa ce aproape s-a prăbuşit la începutul anilor 2000, Lego a reuşit o schimbare care este astăzi considerată una dintre cele mai de succes în istoria corporaţiilor", notează qz.com.

Cum explică gigantul acest declin? "Anul trecut, veniturile pe pieţele noastre de bază au scăzut, în special în urma deciziei noastre de a ne pune în ordine stocurile. Declinul a afectat şi profitul nostru operaţional", a declarat CEO-ul celebrei companiii, Niels B. Christiansen, conform Agerpres. 

Se pare însă că vânzările nu au fost afectate doar de "punerea în ordine" a stocurilor în exces ("Lego recunoaşte că a făcut prea multe piese", după cum a scris BBC), ci şi de măsurile de restructurare.
Recent, Lego a anunţat că va renunţa la 1.400 de angajaţi, în condiţiile în care, în prezent, are aproximativ 18.200 de angajaţi. 

În ciuda problemelor de anul trecut, Lego a rămas cel mai profitabil producător de jucătorii, depăşindu-şi rivalii Hasbro şi Mattel.
În decembrie, vânzările producătorului danez au crescut pe şapte dintre cele 12 cele mai mari pieţe ale companiei, iar stocurile s-au redus la începutul lui 2018. 

Istoria pieselor Lego este legată de inventatorul său, Ole Kirk Kristiansen, un tâmplar din Billund, centrul regiunii Jutlandia, care a trecut la lumea jucăriilor inspirat de versiunile în miniatură ale mobilei pe care a început să le creeze la sfârşitul anului 1920 pentru a reduce costurile. Kristiansen a fondat Lego în anul 1932, numele provenind de la îmbinarea primelor două litere din cuvintele daneze 'leg godt' ('joacă bine'), fără să ştie că în limba latină 'lego' înseamnă 'eu îmbin'. 
 

Citeşte mai multe despre:   Lego,   vanzari,   profit,   apple,   Ferrari,   Niels Christiansen,   Ole Kirk Kristiansen,   Hasbro,   Mattel,   jucarii