Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ministrul Economiei: Piața gazelor gazelor va fi liberalizată de la 1 iunie

Ministrul Economiei: Piața gazelor gazelor va fi liberalizată de la 1 iunie

Un articol de: Sebastian Pricop - 24 Feb 2020, 16:32
Ministrul Economiei: Piața gazelor gazelor va fi liberalizată de la 1 iunie Foto: facebook.com/VirgilDPopescu Economic

Mininistrul Economiei, Virgil Popescu, a dat asigurări că piața gazelor se va liberaliza de la 1 iunie în ciuda faptului că Ordonanța 1 a fost respinsă de către Senat, iar această decizie ar putea fi reconfirmată și de votul care va avea loc în plenul Camerei Deputaților.

“Părerea mea este că OUG 1 va trece de Camera Deputaţilor. Pe de altă parte, am avut discuţii în Comisia de Industrii şi Servicii săptămâna trecută, cu ANRE şi cu preşedintele Iulian Iancu, iar acele modificări privind liberalizare pieţei gazelor la 1 iulie şi a pieţei de energie electrică la 31 decembrie vor fi puse în Legea 123, care se află la raport”, a declarat Virgil Popescu, prezent la a o conferință pe marginea importanței geostrategice și economice a Mării Negre, organizată de publicația Financial Intelligence, răspunzând la o întrebare pe această temă, potrivit economica.net.

Oficialul a arătat că pe lângă prevederile din ordonanța de urgență, modificările pot intra în vigoare și prin lege.

“Sunt două paliere: OUG este în dezbatere în Camera Deputaţilor, nu ştiu când va ieşi, cât timp nu va ieşi ea este în vigoare. În paralel, se discută modificarea Legii 123, legate şi de Regulamentul 943 şi acolo vor fi introduse prevederile referitoare la liberalizare. Este un lucru asumat, a fost ultima mea discuţie din Comisie”, a susținut Virgil Popescu.

El a reiterat faptul că nu va creşte niciun preţ de la 1 iulie (momentul în care piața gazelor se va liberaliza) și a amintit că liberalizarea a fost agreată de Comisia Europeană şi este o condiţie pentru ridicarea procedurii de infringement. 

OUG 1/2020, care modifică celebra OUG 114, și care restabilește, printre altele, un calendar de liberalizare al piețelor de gaze și energie electrică, a fost respinsă de Senat, dar urmează votul în Camera Deputaților, care este cameră decizonală.

Citeşte mai multe despre:   Virgil Popescu,   Ministerul Economiei