Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Liberalizarea pieței gazelor: Până când clienții casnici trebuie să își aleagă furnizorul de gaze

Liberalizarea pieței gazelor: Până când clienții casnici trebuie să își aleagă furnizorul de gaze

Un articol de: George Lupu - 27 Mar 2020, 14:11
Liberalizarea pieței gazelor: Până când clienții casnici trebuie să își aleagă furnizorul de gaze Economic

Consumatorii de gaze din România, racordați la rețeaua de gaze naturale vor avea posibilitatea, peste câteva luni să își aleagă furnozorul, cu mențiunea că pot opta să nu facă o alegere, caz în care  vor rămâne la actualul furnizor, precizează capital.ro.  

Mai exact, clienții casnici trebuie să își aleagă furnizorul de gaze naturale și până la data de 30 iunie 2020 să încheie cu acesta un contract aferent furnizării gazelor naturale în regim concurențial.

Clienții casnici pot accepta orice ofertă-tip publicată de societatea furnizoare sau de către orice alt furnizor de gaze naturale. Lista lor poate fi gasita pe site-ul ANRE,ca si ofertele acestora,.

Prețul de furnizare a gazelor naturale trebuie să fie transparent și rezonabil. Acesta trebuie să fie exprimat în lei/MWh și trebuie să cuprindă toate costurile aferente furnizării gazelor naturale în regim concurențial, cu servicii reglementate incluse.

Asta în condițiile în care marfa gaz contează în proproție de 50% în factură, pentru ca restul este reprezentat de diverse tarife, precum transport, distribuție, înmagazinare, precum și taxele către stat.

Citeşte mai multe despre:   clienti