Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic În România nu mai funcționează decât 50 de licee agricole - De patru ori mai puține ca acum 20 de ani

În România nu mai funcționează decât 50 de licee agricole - De patru ori mai puține ca acum 20 de ani

Un articol de: Redacția B1.ro - 24 Apr 2019, 11:48
Foto: pixabay.com Economic

În România nu mai funcționează decât circa 50 de licee agricole, de patru ori mai puține decât în 1997, informează ZF, care citează date ale Institutului Național de Statistică și ale World Vision România. 

Activitatea fermelor și fabricilor este afectată direct. Acestea duc lipsă de angajați și sunt nevoite să-și amâne dezvoltarea.

De altfel, sunt categorii de calificare unde pe­nu­ria de specialişti se manifestă dramatic, susține Mihaela Nabăr, natio­nal director în cadrul World Vision România

”Economia locală este puternic afectată de lipsa spe­cia­liştilor. Primăriile duc lipsă de agenţi agricoli sau me­dici veterinari. Sunt categorii de calificare unde pe­nu­ria de specialişti se manifestă dramatic: şef fermă, trac­torist, teh­nician însămânţător, mecanici. Profitabi­litatea exploa­ta­ţiilor agricole şi a altor afaceri din mediul rural este li­mitată de slaba pregătire a angajaţilor sau lipsa acestora cu implicaţii directe în bugetele locale, dar şi în dinamica de dezvoltare a zonei. (Liceele agricole) pot asigura nu doar formarea copiilor şi tinerilor, dar şi formarea continuă a adulţilor, cursuri de perfecţionare, sesiuni de informare, evenimente locale“, a explicat Mihaela Nabăr, citată de ZF.
 

 
 
 
Loading...