Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Lider PNL: Înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii reprezintă cea mai mare hoţie de după 1989, o puşculiţă pusă la dispoziţia unui grup infracţional (FOTO)

Lider PNL: Înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii reprezintă cea mai mare hoţie de după 1989, o puşculiţă pusă la dispoziţia unui grup infracţional (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 18 Noi 2018, 17:29
Lider PNL: Înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii reprezintă cea mai mare hoţie de după 1989, o puşculiţă pusă la dispoziţia unui grup infracţional (FOTO) Economic

Liderul PNL Constanţa, Bogdan Huţucă, susține că înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii este ”cea mai mare hoţie de după 1989”, iar prin această decizie coaliția PSD-ALDE nu face decât să dea „ultima lovitură economiei româneşti“.

„Înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii reprezintă cea mai mare hoţie de după 1989 şi este totodată cântecul de lebădă al condamnatului penal Liviu Dragnea care vrea să se retragă cu o ultimă lovitură dată economiei româneşti. (...) Este evident pentru toată lumea că cei care au gândit acest proiect vor să transforme Fondul Suveran într-o puşculiţă pusă la dispoziţia unui grup infracţional. Scopul acestora este de a cheltui banii Fondului fără a fi controlaţi de instituţiile europene sau naţionale. Tocmai de aceea au stabilit ca managementul fondului să fie derogat de la ordonanţa 109/2011 privind guvernarea corporatistă, tocmai pentru a pune la conducere oameni fideli intereselor acestui grup şi nu manageri profesionişti”, a declarat Bogdan Huţucă, potrivit Adevărul. 

„Vom avea o supra-structură uriaşă cu o valoare de câteva miliarde de lei care însă nu va avea indicatori de performanţă, nu va avea definite limitele de risc investiţional şi nu se va comporta ca o societate care trebuie să facă profit. Singura logică de funcţionare va fi aceea de a permite drenarea banilor prin contracte cu încredinţare directă”, a mai avertizat vicepreședintele Comisiei de buget din Camera Deputaţilor. 


 

Citeşte mai multe despre:   PNL,   Bogdan Hutuca