Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Liderii UE nu au reușit să ajungă la un acord asupra bugetului pentru 2015

Liderii UE nu au reușit să ajungă la un acord asupra bugetului pentru 2015

Un articol de: - 18 Noi 2014, 13:34
Liderii UE nu au reușit să ajungă la un acord asupra bugetului pentru 2015 Foto: business24.ro Economic

Guvernele statelor membre ale Uniunii Europene şi Parlamentul European nu au ajuns la un acord asupra bugetului UE pentru 2015, informează AFP.

"În lipsa unui acord asupra bugetului european, Comisia Europeană (CE) va prezenta un nou proiect de buget pentru 2015", a anunțat purtătoarea de cuvânt a Comisiei pentru Buget din cadrul PE într-un mesaj postat pe Twitter.

Negocierile între miniştrii europeni cu privire la buget au fost întrerupte vineri, din cauza unor dezacorduri între membri.

Parlamentul European condiţionează aprobarea bugetului pentru 2015 de ajungerea la un acord asupra ajustărilor bugetului din 2014, grevat cu aproape 30 de miliarde de euro reprezentând facturi neplătite.

"Este necesar să dăm un răspuns concret problemei insuportabile a facturilor neplătite care se strâng pe birourile Comisiei", a declarat deputatul francez Jean Arthuis, adăugând că aceste facturi neachitate "pun în pericol credibilitatea autorităţii europene şi alimentează argumentele eurofobilor".

După eşecul ajungerii la un acord până la termenul limită din nopatea de luni spre marţi (1.00, ora României), CE urmează să prezinte un nou proiect de buget, care va fi negociat din nou, în vederea unui vot al deputaţilor în sesiune plenară pe 17 decembrie. În cazul în care nici atunci nu va exista un acord, ar putea fi declanşată procedura de plată lună de lună.

Citeşte mai multe despre:   negocieri,   acord