Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Lira continuă să scadă după Brexit. ”Până acum, în termeni de liră-dolar, vedem numai jumătate din declinul pe care este posibil să îl avem anul acesta”

Lira continuă să scadă după Brexit. ”Până acum, în termeni de liră-dolar, vedem numai jumătate din declinul pe care este posibil să îl avem anul acesta”

Un articol de: - 27 Iun 2016, 12:58
Lira continuă să scadă după Brexit. ”Până acum, în termeni de liră-dolar, vedem numai jumătate din declinul pe care este posibil să îl avem anul acesta” foto: jurnal.md Economic

Lira continuă să se deprecieze după Brexit și afectează puternic piețele financiare.

Impactul pe care l-a avut votul pentru Brexit s-a răsfrânt din nou asupra lirei sterline care a adăugat încă o pierdere faţă de recordul negativ de vineri, având în vedere că indicii futures au scăzut cu mai bine de 3%, informează Ziarul Financiar.

Asta aduce şi mai multă incertitudine şi agitaţie între cele două partide politice principale din Marea Britanie, dar împinge de asemenea şi Scoţia spre independenţă.KAUFLAND / LIDL / CARREFOUR / PROFI / MEGA IMAGE / AUCHAN. ANUNŢUL CE AFECTEAZĂ TOŢI CLIENŢII DIN ROMANIA

Lira a scăzut cu 2%, la 1,3403, extinzând pierderea de 8,1% de vineri. Euro s-a depreciat 0,8% în raport cu dolarul, după ce a scăzut cu 2,4% în sesiunea precedentă.

Petrolul a scăzut la 47 de dolari barilul, în timp ce cererea pentru activele sigure a crescut puternic în SUA şi a propulsat aurul şi obligaţiunile americane. Acţiunile japoneze şi-au revenit după cea mai slabă zi din ultimii cinci ani, după anunţul guvernului că va lua măsuri pentru stabilizarea pieţelor.

Dolarul a scăzut însă în raport cu yen-ul, care şi-a continuat tendinţa de apreciere şi a ajuns la 101,84 yeni/dolar, în creştere cu 0,24%.

”Oamenilor li se pare dificil să înţeleagă ce presupune Brexitul pentru viitor – nu ştim încă magnitudinea şocului”, a spus Steven Barrow, şeful Group-of-10 strategy de la Standard Bank Group.

”Până acum, în termeni de liră-dolar, vedem numai jumătate din declinul pe care este posibil să îl avem anul acesta”, a adăugat el.

Citeşte mai multe despre:   dolar,   petrol,   Scoția,   independenta,   Brexit