Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Liviu Dragnea, despre problema salariilor din sănătate: Nu cred că există vreun salariu la vreun bugetar care să fi scăzut faţă de decembrie 2016 (VIDEO)

Liviu Dragnea, despre problema salariilor din sănătate: Nu cred că există vreun salariu la vreun bugetar care să fi scăzut faţă de decembrie 2016 (VIDEO)

Un articol de: - 16 Apr 2018, 15:37
Liviu Dragnea, despre problema salariilor din sănătate: Nu cred că există vreun salariu la vreun bugetar care să fi scăzut faţă de decembrie 2016 (VIDEO) Economic

Liviu Dragnea a declarat luni, referitor la nemulțumirile angajaților din sănătate în privința salariilor, că nu crede că există vreun salariu din sistemul bugetar care să fi scăzut comparativ cu luna decembrie 2016. 

“Am discutat şi ieri, în weekendul ăsta am stat împreună cu mai mulţi colegi şi cu doamna prim-ministru Dăncilă, şi i-am rugat pe doamna Olguţa Vasilescu şi pe ceilalţi colegi din Guvern să prezinte totuşi toate informaţiile legate de salarizare. Vorbim de Sănătate. Este un domeniu pe care noi l-am pus pe un loc de cinste şi în care am hotărât ca statul român să investească foarte mult atât în ceea ce priveşte sistemul nivelul de salarizare, cât şi în ceea ce priveşte infrastructura de sănătate şi anvelopa salarială a crescut de la 8 miliarde la 11 miliarde. Discutăm de 3 miliarde în plus. Aceştia sunt bani care se dau, nu se iau. De asemenea, la 3 miliarde în plus, anvelopa de 30% alocată pentru sporuri înseamnă că apare un miliard în plus pentru sporuri, deci şi anvelopa pentru sporuri a crescut”, a declarat Dragnea.

Acesta a mai spus că este o situaţie de neacceptat ca o sumă foarte mare de bani alocată pentu domeniul sănătății să provoace nemulțumiri. 

“Este pentru noi de neacceptat situaţia în care o sumă foarte mare care este alocată pentru creşterea salariilor din sănătate să creeze nemulţumiri. Din câte am înţeles şi o să începem să vorbim despre asta, noi trebuie să facem comparaţie cu decembrie 2016. (…) În ceea ce priveşte regulamentul sporurilor, cred că în perioada următoare şi ministrul Sănătăţii, şi ministrul Muncii vor explica în detaliu şi ne vor arăta tuturor (…) ce salarii au toţi cei din toate domeniile. (...) Noi vorbim de ceea ce am spus în campania electorală şi de ceea ce acest Guvern şi această coaliţie de guvernare a făcut până la data de astăzi. Plecăm din decembrie 2016, vedem ce nivel de salarizare a fost şi eu nu cred că există vreun salariu la vreun bugetar care să fi scăzut faţă de decembrie 2016”, a mai spus Liviu Dragnea.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Liviu Dragnea