Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Localitățile afectate de inundațiile din 2010 vor primi finanțări de la stat

Localitățile afectate de inundațiile din 2010 vor primi finanțări de la stat

Un articol de: - 08 Apr 2011, 08:54
Localitățile afectate de inundațiile din 2010 vor primi finanțări de la stat Foto: B1 TV Economic

Cel puțin 700 de localități afectate de inundațiile din perioada iunie-august 2010 vor primi ajutor de la stat pentru reconstrucția infrastructurii. Localitățile afectate trebuie să depună proiecte prin care să demonstreze ce probleme există la nivel local.

Dosarele vor fi depuse în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală. Cu toate acestea, nu toate proiectele vor fi finanțate, ci doar cele care îndeplinesc anumite condiții. 

Mai mult, comunele care depun proiectele de investiții pentru lucrările de refacere sau modernizare a infrastructurii rutiere afectate de inundațiile din 2010 prin Programul Național de Dezvoltare Rurală nu trebuie să fie înscrise sau să fi primit finanțare prin alte programe.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a anunțat că în ceea ce privește finanțările statul va acoperii toate cheltuielile.

Valeriu Tabără a mai anunțat că există o condiție referitoare la programul de reconstrucție a infrastructurii, respectiv suma necesară refacerii fiecărui proiect în parte nu trebuie să depășească suma de 1,5 milioane de euro.

Cele mai afectate localități de inundații au fost Bacău, Suceava, Neamț și Botoșani.

Bani pentru reconstrucții

Citeşte mai multe despre:   inundatii,   stat,   finantare