Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic LOVITURĂ pentru Guvernul Dăncilă! O delegație FMI vine în CONTROL! Îngrijorări privind evoluţiile economice din România

LOVITURĂ pentru Guvernul Dăncilă! O delegație FMI vine în CONTROL! Îngrijorări privind evoluţiile economice din România

Un articol de: B1.ro - 06 Noi 2018, 10:47
LOVITURĂ pentru Guvernul Dăncilă! O delegație FMI vine în CONTROL! Îngrijorări privind evoluţiile economice din România Economic

O misiune a Fondului Monetar Internaţional, condusă de şeful misiunii FMI pentru România, Jaewoo Lee, se va desfăşura la Bucureşti, în perioada 6 - 12 noiembrie.

"Echipa FMI va evalua recentele evoluţii economice şi financiare din România, va actualiza perspectivele macroeconomice şi va discuta bugetul pe 2019. Vizita va folosi, de asemenea, ca pregătire pentru misiunea de consultare pe Articolul IV, care va avea loc la începutul anului viitor", a anunţat, săptămâna trecută, reprezentantul rezident al FMI în România şi Bulgaria, Alejandro Hajdenberg, scrie agerpres.

În prezent, România nu are în derulare un acord de finanţare cu Fondul Monetar Internaţional, însă instituţia financiară evaluează anual evoluţia economiei româneşti, în baza consultărilor pe Articolul IV.

Consultările constituie un exerciţiu de supraveghere care este obligatoriu pentru toate statele membre. Scopul consultărilor în baza Articolului IV este examinarea situaţiei financiare şi economice la nivel naţional şi formularea unor recomandări generale referitoare la politicile monetare, politicile financiare şi economice de urmat pentru asigurarea stabilităţii şi a unei evoluţii pozitive la nivelul economiei.

Citeşte mai multe despre:   fondul monetar