Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ludovic Orban: Credeți-ne când spunem că nu vom majora taxe și impozite. Dacă vrem să avem o revenire rapidă, normal că nu punem frâne de natură fiscală (VIDEO)

Ludovic Orban: Credeți-ne când spunem că nu vom majora taxe și impozite. Dacă vrem să avem o revenire rapidă, normal că nu punem frâne de natură fiscală (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 13 Noi 2020, 15:51
Ludovic Orban: Credeți-ne când spunem că nu vom majora taxe și impozite. Dacă vrem să avem o revenire rapidă, normal că nu punem frâne de natură fiscală (VIDEO) Economic

Premierul Ludovic Orban a prezentat, vineri, prioritățile de guvernare pentru perioada următoare, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României. Șeful Executivului a anunțat că la începutul săptămânii viitoare PNL va prezenta programul de guvernare și a dat, din nou, asigurări că liberalii nu vor să mărească taxele și impozitele.

 

Ludovic Orban a prezentat prioritățile guvernării pentru perioada următoare: Când am spus că nu vom majora taxe și impozite, chiar credeți-ne ce spunem

 

”Suntem în perioada de finalizare a programului de guvernare pe care îl vom prezenta, cel mai probabil, luni. (...) Ca linii generale, noi ne dorim un climat legislativ, fiscal stabil, predictibil. Când am spus că nu vom majora taxe și impozite, chiar credeți-ne ce spunem. Dacă vrem să avem o revenire rapidă, normal că nu punem frâne de natură fiscală în procesul de revenire economică și de asigurare a unei creșteri economice cât mai rapide.

Pentru a putea să asigurăm stabilitatea fiscală, va trebui să avem un control mai bun al costurilor bugetare și să îmbunătățim gradul de colectare. Ministerul Finanțelor lucrează la proiecte importante care, cu siguranță, atunci când vor fi implementare, vor aduce o îmbunătățire a colectării”, a spus Orban.

 

Orban: Preocuparea noastră este aceea de a asigura un nivel din ce în ce mai ridicat al investițiilor

 

În același timp, prim-ministrul a precizat că un pilon important al politicilor economice este reprezentat de investiții.

„Vă spun de acum că preocuparea noastră este aceea de a asigura un nivel din ce în ce mai ridicat al investițiilor, atât în sectorul public, cât și în sectorul privat”, a declarat premierul.Venise să facă curățenie în casa unei bătrâne oarbe. În dormitorul femeii avea să facă o descoperire înfiorătoare. Se afla acolo de 20 de ani

Alte priorități cuprinse în programul de guvernare se referă la reforma educației, cercetare sau mediu.

„Suntem foarte preocupați de partea de cercetare, inovare și mai ales de aplicarea rapidă a rezultatelor cercetării și inovării, de transferul tehnologic. Nu în ultimul rând, digitalizarea, pentru noi, este un pilon fundamental în perioada care va veni.

O preocupare pentru mediul înconjurător, pentru punerea în practică a Green Deal va fi o componentă extrem de importantă a guvernării.

Ne dorim o reformă foarte solidă în educație, care să aducă educația cât mai aproape de nevoile reale ale pieței muncii”, a mai spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban: Credeți-ne când spunem că nu vom majora taxe și impozite. Dacă vrem să avem o revenire rapidă, normal că nu punem frâne de natură fiscală

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban