Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ludovic Orban: România a avut cea mai mică creștere a deficitului bugetar dintre țările europene (VIDEO)

Ludovic Orban: România a avut cea mai mică creștere a deficitului bugetar dintre țările europene (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 27 Aug 2020, 13:58
Ludovic Orban: România a avut cea mai mică creștere a deficitului bugetar dintre țările europene (VIDEO) Foto: gov.ro Economic

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, într-o conferință de presă susținută la Brașov, că România a înregistrat cea mai mică creștere a deficitului bugetar în acest an dintre țările europene, iar obiectivul Guvernului este de a menține deficitul la un nivel cât mai scăzut. Totodată, șeful Guvernului a precizat că potrivit datelor referitoare la trimestrul al II-lea,  România este printre țările cu cea mai mică contracție economică din UE.

 

Ludovic Orban: În trimestrul II, România este printre țările cu cea mai mică contracție economică

 

Întrebat dacă Guvernul are un plan concret pentru evitarea recesiunii, Ludovic Orban a răspuns: ”Dacă vă uitați pe date, veți vedea că România, în trimestrul II, este printre țările cu cea mai mică contracție economică, de 10,5%, raportat, de exemplu, la media țărilor din zona euro, unde contracția a fost de 15%. În ceea ce privește contracția pe primul semestru, aceasta este de 3,9%, ceea ce plasează România printre țările UE cu cea mai mică contracție. Toate măsurile adoptate de Guvernul noastru au fost măsuri în sprijinul dezvoltării economice, în sprijinul companiilor și angajaților. Am crescut investițiile pe primul semestru. (...) Nu numai că n-am închis niciun șantier, am deschis șantiere noi, iar în România se construiește pe scară largă.

Unul dintre motivele care au dus la contracția mică realizată a fost stimularea economiei prin susținerea investițiilor, prin asigurarea lichidităților. Acest lucru se vede. Există tendință de revenire și noi punem în practică planul de Relansare economică și investiții”.

 

Orban: România are cea mai mică creștere a deficitului bugetar dintre țările europene

 

În acest context, Orban a subliniat că România a avut cea mai mică creștere a deficitului bugetar dintre țările europene, pe fondul crizei provocate de pandemia de coronavirus.

”Sigur că a apărut o creștere a deficitului bugetar care cred că este cea mai mică creștere dintre țările europene. În toate țările europene s-a petrecut această creștere a deficitului care se datorează acestei crize economice provocate de pandemie.Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune

Obiectivul nostru este să menținem acest deficit pe acest an la un nivel cât mai jos”, a mai spus premierul.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ministerul Finanțelor: Deficitul bugetar a ajuns la 4,7% din PIB în primele șapte luni ale anului

 

Ministerul Finanțelor a anunțat miercuri că execuţia bugetului general consolidat în primele şapte luni ale anului 2020 a înregistrat un deficit de 49,68 miliarde de lei, reprezentând 4,7% din PIB, conform unui comunicat de presă.

După primele şase luni ale anului 2020, bugetul a consemnat un deficit de 45,17 miliarde lei (4,17% din PIB). Anul trecut în aceeaşi perioadă, execuţia bugetului general consolidat indica un deficit de 18,14 miliarde de lei, respectiv 1,76% din PIB.

Potrivit MFP, sume în valoare de 27,01 miliarde de lei (2,55% din PIB) au fost lăsate în mediul economic prin facilităţile fiscale, investiţii şi cheltuieli excepţionale adoptate pentru combaterea efectelor epidemiei de COVID-19.

Pe de altă parte, ministrul Economiei, Virgil Popescu, s-a declarat ”relativ optimist” cu privire la șansele de revenire a economiei românești până la finele anului, după criza generată de epidemia de coronavirus. Acesta a remarcat faptul că economiile din Europa de Vest au repornit și merg spre turație maximă, fapt ce ne va ajuta și pe noi. 

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban