Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ludovic Orban: "Transgaz are proiecte de investiții în cursul acestui an în valoare de 1,1 miliarde euro" (VIDEO)

Ludovic Orban: "Transgaz are proiecte de investiții în cursul acestui an în valoare de 1,1 miliarde euro" (VIDEO)

Un articol de: George Lupu - 12 Noi 2020, 15:41
Ludovic Orban: "Transgaz are proiecte de investiții în cursul acestui an în valoare de 1,1 miliarde euro" (VIDEO) Economic

Premierul Ludovic Orban a  prezentat joi, în cadrul unei vizite de lucru desfășurată  la Societatea Națională Transgaz care sunt principalele proiecte de investiții. Printre acestea Ludovic Orban a punctat importanța gazoductului Ungheni-Chișinău și gazoductul Podișor-Tuzla:

“Transgazul are proiecte de investiții în cursul acestui an în valoare de 1,1 miliarde euro, proiecte de investiții extrem de importante care vizează atingerea unor obiective nu numai de interes național, ci și în beneficiul UE. În ceea ce privește proiectele deja finalizate, din nou salut finalizarea unui proiect de suflet pentru noi, gazoductul Ungheni-Chișinău, care permite cetățenilor Republicii Moldova să beneficieze de gazul românesc.

Transgazul are proiecte deosebit de importante legate de exploatare și vreau să mă refer la proiectul de extindere a rețelei prin gazoductul Podișor-Tuzla, cu o lungime de 308 km care face legătură între zăcământul de gaz pentru care există licență de explorare și exploatare pentru consorțiul Exxon-OMV, un zăcământ extrem de important. Face legătura între zăcământul de gaz de la Marea Neagră și conducta BRUA. Reprezintă un angajament din partea noastră că susținem această investiție de începerea exploatării la Marea Neagră asigurând conectarea zăcămintelor de gaz, într-un termen coordonat cu începerea exploatării cu rețeaua de transport european de gaz natural”, a spus premierul Ludovic Orban.

Premierul a mai precizat că un alt proiect de investiție este cel care vizează conectarea zăcământului de gaze de la Marea Neagră exploatat de Black Sea Oil & Gas:

"Proiectul de conectare a zăcământului de gaze Black Sea Oil & Gas, tot la Marea Neagră, prin conectarea la rețeaua de gaz prin tronsonul Vadu-Grădina și prin legăturile ulterioare. De asemenea Transgaz are un plan extrem de ambițios al magistralelor care urmărește conectarea la rețeaua de gaz natural a cât mai multor localități", a precizat Ludovic Orban.

 

 

După 9 ani de căsnicie, au găsit un cadou nedesfăcut. Este IREAL ce au descoperit. Totul s-a schimbat din acel moment

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   Transgas