Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Veste URIAȘĂ pentru români: Vor primi mai MULTE PENSII fiecare! Ce DOCUMENT îți trebuie pentru a solicita BANII...

Veste URIAȘĂ pentru români: Vor primi mai MULTE PENSII fiecare! Ce DOCUMENT îți trebuie pentru a solicita BANII...

Un articol de: B1.ro - 20 Oct 2018, 11:12
Veste URIAȘĂ pentru români: Vor primi mai MULTE PENSII fiecare! Ce DOCUMENT îți trebuie pentru a solicita BANII... Economic

Cei care au lucrat în străinătate pot solicita pensie pentru fiecare țară în care au fost lucrători calificați. Pensiile se vor da în concordanță cu legislația din statele respective.

Casa de pensii din țara în care ați lucrat pentru ultima oară înainte de pensionare sau casa de pensii din țara în care v-ați stabilit vă va spune ce documente trebuie furnizate pentru a începe procesul. În principal, cele mai importante pentru orice țară sunt: coordonatele bancare personale și un document de identificare, precizează fanatik.ro.

Recomandarea pentru orice cetățean care a lucrat în străinătate în mai multe țări este să afle din timp ce documente are nevoie fiecare țară și detaliile. Dacă veți depune dosarul cu actele de pensii în anul în care ați împlinit vârsta legala de pensie în acea țară, nu veți mai avea niciun drept la suma lunară.