Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Mai puțin de jumătate din români muncesc. Două milioane stau efectiv degeaba

Mai puțin de jumătate din români muncesc. Două milioane stau efectiv degeaba

Un articol de: B1.ro - 14 Mar 2019, 11:27
Foto: Pixabay Economic

Din totalul de peste 19 milioane de români, mai puțin de jumătate munceau în anul 2017, dintre care o parte sunt pensionari, alţii elevi, dar există o categorie specială din care fac parte două milioane de români despre care pur şi simplu nu se ştie ce fac, arată un studiu realizat de compania de audit KMPG şi Institutul Naţional de Cercetări Economice din cadrul Academiei Române, potrivit Adevărul.

Mai precis, scrie publicația, România avea în anul 2017 o populaţie rezidentă de 19.659.033 persoane. Populaţia activă era de 9,1 milioane de români, dintre care 8,67 milioane munceau, iar alţi 449 mii erau şomeri. Însă există 10,5 milioane de români care nu muncesc. Dintre aceştia, 5,05 milioane sunt pensionari, iar alţi 3,57 milioane sunt elevi.

Totuși, există 1,9 milioane de români (18,1% din totalul populației inactive din România), care nu fac nimic și despre care nu există nici date concrete sau sunt foarte vechi. Ei figurează ca personae aflate în întreţinerea altor persoane sau a statului sau care se întreţin din alte venituri (chirii, dobânzi, etc.) şi persoane casnice.

„Nu există suficiente informaţii pentru a prezenta ce categorii de populaţie sunt incluse, dar se pot identifica anumite repere”, recunosc cercetătorii care au încercat să investigheze cine sunt aceşti români şi cum îşi duc traiul de zi cu zi. 

În principal, spun ei, este vorba despre tineri care nu se regăseau nici pe piaţa muncii (persoane ocupate sau şomeri) şi nici în sistemul de educaţie (elevi sau studenţi). O altă categorie importantă este reprezentată de persoanele casnice, în timp ce persoanele cu diazbilități intră și ele la acest capitol. Nu trebuie uitat nici de persoanele beneficiare de ajutor pentru venit minim garantat.
 

 
 
 
Loading...