Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Avertisment DUR al mediului de afaceri după ce cheltuielile cu salarii au EXPLODAT: Guvernul a introdus o DISTORSIUNE GRAVĂ pe piaţa muncii prin majorările salariale!

Avertisment DUR al mediului de afaceri după ce cheltuielile cu salarii au EXPLODAT: Guvernul a introdus o DISTORSIUNE GRAVĂ pe piaţa muncii prin majorările salariale!

Un articol de: B1.ro - 01 Oct 2018, 10:41
Avertisment DUR al mediului de afaceri după ce cheltuielile cu salarii au EXPLODAT: Guvernul a introdus o DISTORSIUNE GRAVĂ pe piaţa muncii prin majorările salariale! Economic

Cheltuielile cu salariile în sectorul de stat au crescut, în primele opt luni ale acestui an cu 25%, faţă de perioada similară din 2017, arată datele Ministerului de Finanţe (MFP). 

Reprezentanţii mediului de afaceri atrag atenţia că mediul privat nu are cum să facă faţă unor asemenea creşteri salariale operate în sectorul de stat.

Ei avertizează că, deşi salariile în mediul pri­vat vor creş­te, totul se va traduce, în fi­nal, în in­flaţie şi în scădere de competi­ti­vi­ta­te, ceea ce va lovi şi în cursul de schimb.

„Majorarea salariilor la stat antrenează, au­to­mat, majorarea salariilor în mediul privat. Dar, în lipsa creşterii competitivităţii, aceste ma­jorări sunt o iluzie pentru că totul se va tra­du­ce în inflaţie, pe termen scurt, şi, pe termen mai lung, într-un deficit de cont curent accen­tuat, ceea ce pune presiune pe monedă. Gu­ver­nul a introdus o distorsiune gravă pe pia­ţa mun­cii, prin majorările salariale făcute fără niciun studiu de impact – sigur este şi greu să mă­sori eficienţa la nivelul apa­ra­tului de stat“, a afirmat Adrian Codîrlaşu, pre­şe­dintele CFA România, potrivit zf.ro.
 

Citeşte mai multe despre:   Adrian Codirlasu,   Ministerul Finantelor Publice,   Stiri Romania,   MFP