Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Achiziția de CORVETE intră în linie dreaptă: MApN anunță că pe 2 octombrie se depun ofertele finale, iar pe 26 octombrie se va anunța căștigătorul. Cine se bate pentru contractul de peste un miliard de euro

Achiziția de CORVETE intră în linie dreaptă: MApN anunță că pe 2 octombrie se depun ofertele finale, iar pe 26 octombrie se va anunța căștigătorul. Cine se bate pentru contractul de peste un miliard de euro

Un articol de: B1.ro - 02 Oct 2018, 10:07
Achiziția de CORVETE intră în linie dreaptă: MApN anunță că pe 2 octombrie se depun ofertele finale, iar pe 26 octombrie se va anunța căștigătorul. Cine se bate pentru contractul de peste un miliard de euro Economic

Marți, 2 octombrie, este termenul de depunere a ofertelor finale în cadrul procedurii de achiziție a corvetelor multifuncționale, potrivit unui răspuns transmis de Ministerul Apărării Naționale pentru B1.ro.

După această etapă urmează evaluarea ofertelor de către Comisia de evaluare, urmând ca, pe data de 26 octombrie, să fie comunicat rezultatul procedurii de achiziție, se mai arată în răspunsul citat. 

Programul de înzestrare ar fi în valoare de 1,6 miliarde de euro. 

Potrivit unor surse, în cursa pentru dotarea Forțelor Navale Române cu patru corvete multifuncționale s-ar fi înscris companiile Naval Group din Franța, Damen din Olanda, germanii de la ThyssenKrupp Marine Systems și italienii de la Fincantieri. 

Ziua de marți este extrem de importantă pentru că, odată cu depunerea ofertelor, se decide practic câștigătorul, pe principiul prețul cel mai bun câștigă. Întreg procesul de achiziție nu a fost public, presa neavând acces la discuții.

Redăm, mai jos, răspunsul integral al MApN pentru B1.ro: 

"Circumstanțele și procedura specifică aferentă Programului de înzestrare esențial „Corvetă multifuncțională” au fost aprobate prin HG 48/2018 publicată în Monitorul Oficial nr. 151/16.02.2018. 

Informațiile privind derularea acestor proceduri au fost publicate prin anunțul de participare A3/1528/26.02.2018, urmate de o serie de clarificări și anexe, pe site-ul C.N. Romtehnica S.A., la adresa  http://www.romtehnica.com.ro/site/import/. Inițierea procedurilor a avut loc pe data de 1 martie 2018. 

Documentația de atribuire aferentă etapei a II-a a procedurii (etapa de dialog),   împreună cu invitația de participare, a fost transmisă în data de 27 aprilie 2018, numai candidaților care au fost selectați după parcurgerea etapei I (etapă de calificare) a procedurii de atribuire. A văzut pe stradă un cerșetor cu un munte de bani în față. S-a apropiat de el și nu i-a venit să creadă când a aflat cine este

2 octombrie 2018 este termenul de depunere a ofertelor finale (tehnică și financiară), urmând ca în perioada următoare acestea să fie analizate de către Comisia de evaluare. 

Conform calendarului general aprobat, transmiterea comunicării cu privire la rezultatul procedurii de achiziție este prevăzută pentru data de 26.10.2018, dată la care vor putea fi comunicate public informații cu privire la această achiziție."
 

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Apararii