Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Marea Britanie: Acțiune colectivă în instanță împotriva MasterCard care ar fi impus în cazul a milioane de clienți taxe ilegale timp de 16 ani

Marea Britanie: Acțiune colectivă în instanță împotriva MasterCard care ar fi impus în cazul a milioane de clienți taxe ilegale timp de 16 ani

Un articol de: - 06 Iul 2016, 17:04
Marea Britanie: Acțiune colectivă în instanță împotriva MasterCard care ar fi impus în cazul a milioane de clienți taxe ilegale timp de 16 ani Foto: techweekeurope.co.uk Economic

O acțiune în instanță a fost deschisă în Marea Britanie împotriva MasterCard, care ar fi impus în cazul a milioane de clienți taxe ilegale timp de 16 ani, informează RT.com.

Este vorba despre o acțiune colectivă, suma solicitată de reclamanți fiind de 22 de miliarde de euro. Celebrul avocat britanic Walter Merricks a însărcinat firma americană de avocatură Quinn Emanuel să ia măsuri legale împotriva MasterCard, unul dintre liderii mondiali ai sistemelor de plăți.

El a reproșat firmei că, timp de 16 ani, a aplicat clienților comisioane mărite atunci când au utilizat cardurile de credit sau de debit în momentul în care și-au făcut cumpărăturile.

„MasterCard a impus milioanelor de consumatori și de întreprinderi taxe ilegale și acest lucru s-a întâmplat peste tot în Europa”, a declarat Alex Neill, directoarea unei organizații pentru protecția consumatorilor. Ea a calificat această acțiune în justiție drept un eveniment istoric.

„Faptul că toți clienții, victime ale acestor practici, își primesc banii înapoi nu înseamnă doar că s-a făcut dreptate. Acestă afacere istorică este posibilă grație unei noi legi de protecție a consumatorilor care permite intentarea unei acțiuni colective și recuperarea banilor care li se cuvin clienților”, a mai spus Alex Neill.

În anul 2014, Curtea Europeană de Justiție a declarat că acestă taxă este ilegală potrivit legilor europene din domeniul concurenței. Pe 29 aprilie 2015, Parlamentul European și Consiliului European a adoptat noi reglementări privind taxele percepute la cardurile de credit.

Reprezentanții MasterCard au declarat că sunt în ”profund dezacord” cu natura acestor acuzații.

Prejudiciul în acest caz ajunge la aproximativ 19 milioane de lire sterline doar pentru clienții britanici.

”Acest caz ar trebui să dea un semnal puternic pentru companiile care încalcă legea în dauna consumatorilor britanici, ele fac acest lucru asumându-și riscuri financiare”, a declarat Walter Merricks.Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!