Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Mark Zuckerberg: Tehnologia va avansa mai repede decât guvernele. Nu ar trebui să se exagereze cu legiferarea

Mark Zuckerberg: Tehnologia va avansa mai repede decât guvernele. Nu ar trebui să se exagereze cu legiferarea

Un articol de: - 26 Mai 2011, 15:19
Mark Zuckerberg: Tehnologia va avansa mai repede decât guvernele. Nu ar trebui să se exagereze cu legiferarea Foto: shuttervoice.com Economic

În cadrul forumului e-G8 de la Paris, Eric Schimdt de la Google şi Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook au rugat ca marile puteri să nu exagereze cu legiferarea internetului.

Forumul a fost deschis de către preşedintele francez Sarkozy cu scopul de îndemna guvernele să nu lase la voia întâmplării ce se întâmplă pe internet, relatează AFP.

"Nu poţi selecta lucrurile care îţi plac la internet şi să controloezi celălalte lucruri care nu-ţi plac", a declarat Zuckerberg, referindu-se la faptul că guvernele vor să preia controlul asupra intenetului, ceea ce ar putea duce la cenzură.

La rândul său, Eric Schimdt, unul dintre cei mai importanţi oameni din compania Google a vrut să arate că "tehnologia va avansa mai repede decât guvernele", aşadar "nu trebuie legiferată până nu sunt înţelese consecinţele".

Pe de cealaltă parte, Nicolas Sarkozy susţine că "lumea pe care o reprezentaţi nu este un univers paralel în care nu se aplică regulile morale sau generale care guvernează societatea în ţările democratice", pledând astfel pentru un control mai acerb al internetului.

Citeşte mai multe despre:   Mark Zuckerberg,   Nicolas Sarkozy,   internet,   control,   Google,   Facebook