Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic 80% dintre români sunt în favoarea mașinilor electrice, dar trei sferturi dintre ei susțin că sunt prea scumpe pentru a le achiziționa

80% dintre români sunt în favoarea mașinilor electrice, dar trei sferturi dintre ei susțin că sunt prea scumpe pentru a le achiziționa

Un articol de: Sebastian Pricop - 22 Ian 2020, 17:36
Foto: Pixabay Economic

Un sondaj de opinie realizat de Ipsos arată că românii sunt extrem de prietenoși când vine vorba de protejarea mediului, iar 80% dintre cei intervievați au avut o atitudine pozitivă privind mașinile electrice.

Acest lucru reprezintă o creștere substanțială față de procentul la nivel global unde 61% dintre cei intervievați au o atitudine pozitivă față de mașinile electrice și aproape jumătate dintre aceștia și-au îmbunătățit percepția în ultimii 3 ani.

Țările în care șoferii s-au declarat cei mai entuziaşti cu privire la mașinile electrice sunt Portugalia (87%), Turcia (84%) și Grecia (83%). La capătul opus al clasamentului, cu o atitudine mai rezervată, se situează Luxemburg (25%), Belgia (40%) și Germania (43%), arată G4Media.

Un alt capitol la care excelăm este cel al intenției de achiziție a unui astfel de autoturism electric, unde 42% au răspuns că următoarea lor mașină va fi una electrică. Cu toate acestea 75% au spus că principalul impediment pentru acest lucru îl reprezintă prețul foarte ridicat. La nivel global, acest răspuns a fost dat de 61% dintre cei intervievați.

Studiul mai arată că șoferii și-ar dori mai multe stații publice de încărcare. În România, 9 din 10 persoane au declarat că numărul limitat al stațiilor de încărcare în spații publice constituie un impediment în achiziţia autovehiculelor electrice.

Studiul Ipsos – al treilea grup mondial de cercetare de piaţă – s-a desfăşurat online în anul 2019, în rândul a 3.877 de cetăţeni, respectând distribuția demografică națională pe vârstă și gen din Belgia, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Italia, Luxemburg, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Spania, Statele Unite ale Americii, Suedia și Turcia. În România, grupul Ipsos este prezent prin trei entităţi, Ipsos România, Ipsos Interactive Services şi Ipsos Digital, cu peste 1.000 de angajaţi ȋn total. 

 
Loading...