Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Lipsa CRONICĂ a forţei de muncă îi împinge pe producători la soluţii EXTREME: O companie a investit 6 MILIOANE de EURO pentru a aduce ROBOŢI în România (VIDEO)

Lipsa CRONICĂ a forţei de muncă îi împinge pe producători la soluţii EXTREME: O companie a investit 6 MILIOANE de EURO pentru a aduce ROBOŢI în România (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 05 Oct 2018, 11:51
Lipsa CRONICĂ a forţei de muncă îi împinge pe producători la soluţii EXTREME: O companie a investit 6 MILIOANE de EURO pentru a aduce ROBOŢI în România (VIDEO) Economic

Companiile de pe piaţa autohtonă se confruntă cu o acută lipsă de forţă de muncă, chiar şi atunci când plătesc salarii peste medie, aşa că unele dintre ele au început să ia măsuri radicale.

Compania belgiană Metigla, care produce învelitori şi sisteme metalice, a lansat un ambiţios plan de investiţii, în valoare de 6 milioane de euro, pentru a-şi creşt capacitatea de producţie. 

Din acest plan face parte şi achiziţia de roboţi industriali, compania aducând până acum  trei roboţi în fabrica sa de la Ceptura

"Un element important în extinderea noastră este robotizarea, automatizarea, tehnologizarea, pentru a creşte eficienţa şi precizia în manipulare şi producţie. Toată lumea cunoaşte criza acută de a atrage oameni. Şi atunci, cum putem să ne dezvoltăm cu oameni mai puţini? Nu e un secret, nu l-am inventat noi. Ne-am uitat un pic şi peste gard, mai departe de gardul nostru, şi atunci robotizarea este unul dintre procesele care ne poate ajuta să ne putem dezvolta", a afirmat Liviu Mistodinis, directorul executiv al Metigla, potrivit economica.net. 

Cele şase milioane de euro vor fi investite până în 2020. 

Din această sumă, un buget de un milion de euro a fost alocat pentru acest an, din care a făcut parte şi achiziţia a trei roboţi industriali, aduşi din Germania, şi care au costat 300.000 de euro. Metigla va investi anul viitor alte patru milioane de euro în extinderea producţiei, iar în 2020, încă un milion de euro.

Pentru întreaga linie de producţie pe care astăzi lucrează cei trei roboţi era nevoie de şase angajaţi. Acum, aceasta este coordonată de un operator, iar din când în când mai e nevoie de un angajat la partea de degajare şi un altul la partea de aprovizionare. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.După 9 ani de căsnicie, au găsit un cadou nedesfăcut. Este IREAL ce au descoperit. Totul s-a schimbat din acel moment

(Sursa video: Economica / Facebook)
 

Citeşte mai multe despre:   Ceptura,   Metigla