Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Metroul din Drumul Taberei, construit de consorțiul Astaldi

Metroul din Drumul Taberei, construit de consorțiul Astaldi

Un articol de: - 10 Mar 2011, 21:24
Metroul din Drumul Taberei, construit de consorțiul Astaldi Foto: realitatea.net Economic

Tronsonul de metrou Râul Doamnei – Haşdeu va fi construit de consorţiul Astaldi, informează Mediafax.

Metrorex a selectat în februarie consorţiul format din companiile Astaldi (Italia), FCC (Spania), Delta ACM şi AB Construct (Romania) pentru construirea magistralei însă a întâmpinat două contestaţii formulate de compania Aktor privind câştigătorul licitaţiei.

“Am primit avizul de la CNSC pentru continuarea procedurilor de licitaţie. Aşadar, firma Aktor a pierdut deoarece Consiliul a dat câştig de cauză celor de la Astaldi. În perioada următoare vom semna contractual”, a declarat Ştefan Rotaru pentru Mediafax.

Contractul de execuţie al lucrărilor are o valoare totală de 215 milioane de euro fiind suportat de bugetul statului şi Banca Europeana de Investiţii.

Noua magistrală va avea nouă staţii: Râul Doamnei, Brâncuşi, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2.

Acesta nu este singurul proiect important desfăşurat de Astaldi în România, constructorul Italian fiind implicat în lucrările unui alt proiect atent monitorizat de opinia publică respectiv Stadionul Naţional Lia Manoliu.

Citeşte mai multe despre:   metrou,   Drumul Taberei,   Metrorex,   constructie