Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Secretarul de stat american, la un summit cu un ministru român: Dreptul la proprietate, statul de drept şi predictibilitatea, condiţii pentru ca guvernele să nu mai sugrume mediul de afaceri (VIDEO)

Secretarul de stat american, la un summit cu un ministru român: Dreptul la proprietate, statul de drept şi predictibilitatea, condiţii pentru ca guvernele să nu mai sugrume mediul de afaceri (VIDEO)

Un articol de: Sebastian Pricop - 05 Iun 2019, 14:10
Secretarul de stat american, la un summit cu un ministru român: Dreptul la proprietate, statul de drept şi predictibilitatea, condiţii pentru ca guvernele să nu mai sugrume mediul de afaceri (VIDEO) Foto: Mike Pompeo (sursă foto: hepta.ro) Economic

Ministrul român pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ștefan-Radu Oprea, a participat la Summit-ul Global pentru Antrepenoriat/ Global Entrepreunership Smmit (GES) 2019, organizat la Haga.

În deschiderea evenimentului a ţinut un discurs şi secretarul american Mike Pompeo. Acesta a ţinut să sublineze trei condiţii esenţiale pe care trebuie să le respecte guvernele pentru a nu afecta mediul de afaceri.

”Prima dintre ele este dreptul la proprietate privată, atât materială, cât și intelectuală. Cred că adesea desconsiderăm acest drept, dar fără acest drept fundamental nu pot exista antreprenori, pentru că nu va exista câștig pentru inovarea adusă de aceștia. Nu trebuie să mă credeți pe mine, pentru că a spus-o și Steve Jobs: ”Dacă respectarea proprietății intelectuale începe să dispară, companiile creative vor începe să dispară și ele sau, practic, nici nu vor mai apărea”. Drepturile de proprietate sunt la temelia oricărei companii de succes, iar acesta este și motivul penrtu care noi americanii insistăm pe protejarea acestor drepturi ca mod de a progresa”, a declarat Pompeo în deschiderea forumului, conform profit.ro.

O altă condiţie subliniată de Pompeo şi care ar putea viza şi România este respectarea statului de drept.

”Al doilea lucru de care antreprenorii au nevoie este un stat de drept. Este foarte simplu: sistemul nostru legislativ protejează, este coerent, are drepturi care sunt apărate și conduce la acorduri între producători, conusmatori și angajați, toate acele lucruri care permit unei organizații să prospere. Înainte să accept o funcție guvernamentală am avut o mică afacere și pentru mine în acea situație a fost fundmental să știu că guvernul nu va schimba regulile dintr-un capriciu birocratic”, a arătat secretarul de stat al SUA. 

Mike Pompeo: Dreptul la proprietate, statul de drept şi predictibilitatea, condiţii pentru ca guvernele să nu mai sugrume mediul de afaceri

Nu în ultimul rând, Pompeo a subliniat şi importanţa predictibilităţii pentru ca mediul de afaceri să poate să îşi desfăşoare activitatea.

”În al treilea rând, guvernele trebuie să înceteze să sugrume mediul de afaceri. În mandatul președintelui Trump au fost eliminate în SUA o serie de reglementări care nu erau necesare, a fost redusă taxarea companiilor. Acest lucru a încurajat companii olandeze să investească în SUA, au fost create stimulente pentru companiiel americane să investească în alte părți ale lumii, dar și în SUA. Această politică a avut rezultate incontestabile, în SUA pentru mult timp am crezut că regula este o creștere de 2% a economiei, dar nu este cazul aici și nu este cazul în nicio soecietate care respectă aceste principii simple de piață. Rata șomajului în SUA este în prezent cea mai mică din ultimii 50 ani, numărul de locuri de muncă nou create de întreprinderile mici și mijlocii au atins un nou record pentru ultimii 45 de ani. Principiile pe care le-am menționat nu funcționează doar în SUA, noi credem că sunt valabile oriunde în lume”, a mai afirmat secretarul american. S-a aflat CÂȚI BANI a plătit Prințul Emanuel de Liechtenstein pentru a vâna cel mai mare urs din România

Potrivit ministerului român de resort, un număr de 23 companii românești s-au înregistrat deja la ediția din acest an a Global Entrepreneurship Summit, organizată de  Regatul Țărilor de Jos și Statele Unite ale Americii și care are loc la Haga, în perioada 4-5 iunie 2019.
 

Citeşte mai multe despre:   Mike Pompeo,   Statele Unite