Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic CORONAVIRUS | Miliardarii lumii suferă pierderi din cauza pandemiei de COVID-19. Donald Trump, mai sărac cu 1 miliard de dolari

CORONAVIRUS | Miliardarii lumii suferă pierderi din cauza pandemiei de COVID-19. Donald Trump, mai sărac cu 1 miliard de dolari

Un articol de: Andrei Ștefan - 08 Apr 2020, 11:52
CORONAVIRUS | Miliardarii lumii suferă pierderi din cauza pandemiei de COVID-19. Donald Trump, mai sărac cu 1 miliard de dolari Economic

Prăbușirea pieței bursiere, cauzate de pandemia noului coronavirus, a afectat statutul de miliardar deținut de cei mai bogați 267 de oameni din lumea întreagă, inclusiv președintele Americii.

Astfel, Donald Trump a pierdut, luna trecută, o valoare estimată la 1 miliard de dolari din averea sa, în urma închiderii spațiilor de muncă, centrelor comerciale, hotelurilor și terenurilor de golf pe care șeful statului american le deține.

Mai exact, averea președintelui Trump a scăzut de la o valoare estimată de 3,1 miliarde de dolari (raportat la 1 martie 2020) la 2,1 miliarde de dolari (pe 18 martie), conform listei anuale de miliardari publicată de revista Forbes, notează The Guardian.

Cea mai mare parte a averii lui Trump provine din imobiliare. Imperiul organizației Trump, care este gestionat de fiii săi Donald Jr și Eric, include Trump Tower din Manhattan și clubul său Mar-a-Lago din Florida. Imperiul imobiliar conține, de asemenea, peste o duzină de hoteluri și terenuri de golf, cum ar fi hotelul Trump International din Las Vegas și cel din Aberdeenshire, Scoția.

Organizația Trump și-a închis 17 proprietăți din întreaga lume. Aproximativ 1.500 de angajați au fost disponibilizați, potrivit Washington Post.

Totodată, reprezentanții organizației Trump au contactat și Deutsche Bank, cel mai mare creditor al companiei, despre posibilitatea de a amâna plățile pentru unele dintre împrumuturile sale.

De asemenea, Trump deține 125.000 mp de spații de vânzare lângă Fifth Avenue din Manhattan, una dintre cele mai profitabile zone comerciale din lume, părăsită acum de săptămâni întregi din cauza pandemiei.

În plan general, prăbușirea burselor, indusă de virusul COVID-19 pe piețele globale, a făcut ca 267 dintre cei mai bogați oameni din lume să-și piardă statutul de miliardar. În prezent, în lume există 2.095 de miliardari de dolari, iar un număr record de 1.062 dintre ei au pierdut bani față de anul trecut, în contextul actual.

 

Fondatorul Amazon rămâne cel mai bogat om din lume, în ciuda pandemiei de coronavirus

 

Fondatorul și directorul executiv Amazon, Jeff Bezos, și-a menținut poziția de cea mai bogată persoană din lume, pentru al treilea an consecutiv, având o avere de 113 miliarde de dolari. Acțiunile Amazon s-au redresat în mare parte pe fondul scăderii pieței bursiere, deoarece majoritatea serviciilor companiei funcționează în toată perioada de blocare.

O nouă persoană care s-a alăturat clubului miliardarilor este Eric Yuan, fondatorul aplicației de conferință video Zoom. Aplicația a devenit extrem de populară în timpul măsurilor de carantină impuse de națiuni, deoarece oamenii din întreaga lume o folosesc pentru a păstra legătura, de la videoconferințe până la concerte sau ședințele cabinetului britanic.

Yuan, care deține 20% din acțiunile aplicației, are o avere declarată de 5,5 miliarde de dolari.

 

Prăbușiri și pe bursele asiatice

 

Și bursele asiatice au înregistrat prăbușiri în ultima perioadă, cauzate de pandemia de COVID-19. Indicele principal, Nikkei a înregistrat, la jumătatea lunii martie, cea mai mare cădere de după catastrofa nucleară de la Fukushima, în luna martie 2011.

Și preţul petrolului a înregistrat o cădere pe piaţa din Asia în perioada mai sus amintită, cea mai gravă cădere din ultimii 30 de ani, când a fost semnalată o scădere de aproximativ 25%.

Citeşte mai multe despre:   coronavirus,   COVID-19,   Donald Trump,   Jeff Bezos