Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Miliardarul George Soros: „Criza se derula lent însă Brexit o va accelera. Ceea ce era ipotetic a devenit foarte real. Lira s-a prăbușit”

Miliardarul George Soros: „Criza se derula lent însă Brexit o va accelera. Ceea ce era ipotetic a devenit foarte real. Lira s-a prăbușit”

Un articol de: - 30 Iun 2016, 23:00
Miliardarul George Soros: „Criza se derula lent însă Brexit o va accelera. Ceea ce era ipotetic a devenit foarte real. Lira s-a prăbușit” Foto: shoebat.com Economic

Miliardarul George Soros a declarat, joi, că după decizia Marii Britanii de a ieși din UE s-a declanșat o criză pe piețele financiare similară cu criza financiară globală din 2007-2008, potrivit Bloomberg.

„Criza se derula lent însă Brexit o va accelera. Este posibil să întărească trendurile deflaționiste predominante", a spus George Soros, într-o intervenție în Parlamentul European.

Soros a avertizat înainte de Referendumul de săptămâna trecută că lira sterlină s-ar putea deprecia cu peste 30% dacă Marea Britanie va vota pentru ieșirea din Uniunea Europeană. După anunțarea rezultatelor Referendumului, lira sterlină s-a prăbușit la cel mai scăzut nivel din ultimii 31 de ani.

„Ceea ce era ipotetic a devenit foarte real. Lira s-a prăbușit. Scoția a amenințat cu independența iar unii dintre oamenii obișnuiți care au sprijinit campania ”Leave” au început să-și dea seama că se confruntă cu un viitor foarte sumbru. Chiar și liderii campaniei ”Leave” au revenit asupra declarațiilor făcute înainte de referendum", a spus Soros.

Miliardarul a mai precizat că zona euro a rămas în urma altor regiuni ale lumii în ceea ce privește revenirea după ultima criză financiară din cauza politicilor fiscale restrictive iar în prezent trebuie să facă față unei încetiniri inevitabile.

„Ortodoxia politicienilor germani stă în calea singurul răspuns eficient: un buget al zonei euro care să poată adopta măsuri contraciclice”, a spus George Soros.

Mai mult, Soros a mai apreciat că al doilea pericol care a înrăutățit efectele Brexit are legătură cu creșterea amenințărilor militare la care este expusă UE, care ar putea agrava și criza migratorie, scrie agerpres.ro.

Citeşte mai multe despre:   miliardar,   Brexit,   s-a prabusit,   George Soros