Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Minea, Romalimenta: Preţurile la carne nu cresc de Paşte, dar românii preferă pieţele "gri"

Minea, Romalimenta: Preţurile la carne nu cresc de Paşte, dar românii preferă pieţele "gri"

Un articol de: - 10 Apr 2011, 15:01
Minea, Romalimenta: Preţurile la carne nu cresc de Paşte, dar românii preferă pieţele "gri" Foto: evz.ro Economic

Preşedintele patronatului din industria alimentară Romalimenta, Sorin Minea, a declarat că preţurile la carne nu vor creşte în perioada Paştelui, însă preferinţa românilor de a cumpăra produse de pe pieţele "gri" s-ar putea reflecta în scăderea vânzărilor din lanţurile comerciale. "Ca de obicei, de Paşte va fi virată multă carne de miel către piaţa gri, mai multă decât anul trecut, în contextul unui TVA de 24%. De asemenea, pe mezeluri va fi competitivitate crescută cu pieţe nefiscalizare, şi, în special, cu magazinele de proximitate nefiscalizate, care sunt din ce în ce mai multe", a declarat Minea, citat de Mediafax.

Potrivit lui Minea, piaţa nefiscalizată reprezintă peste 50% din vânzările totale de carne la nivel naţional, procentaj care trece de 70% în perioada sărbătorilor.

"Dacă se compară cu Crăciunul de anul trecut, când reţelele de vânzare au avut o scădere pentru că se vinde foatrte mult la negru, bănuiesc că şi de Paşte vor avea scădere. Nu pot compara cu cei care au din start un câştig de 24%. (...) Suntem într-o piaţă ciudată, distorsionată şi foarte volatilă", a mai declarat preşedintele Romalimenta.

Pe piaţa "gri", companiile vând o parte din producţie fiscalizat, iar restul la negru.

Citeşte mai multe despre:   carne