Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ministerul Agriculturii: 40% din suprafața arabilă a României a fost afectată de secetă

Ministerul Agriculturii: 40% din suprafața arabilă a României a fost afectată de secetă

Un articol de: - 22 Aug 2012, 19:03
Ministerul Agriculturii: 40% din suprafața arabilă a României a fost afectată de secetă Economic

Peste 3,7 milioane de hectare de teren (aproximativ 40% din suprafaţa arabilă) au fost afectate de secetă, se arată într-un document al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, citat de Mediafax.

„În urma evaluării suprafeţelor afectate de secetă, situaţia estimativă se prezintă astfel : suprafaţa totală afectată de secetă este de peste 3,7 milioane de hectare. Din totalul suprafeţei însămânţate cu grâu în toamna anului 2011, circa 30,5% a fost afectată de secetă", potrivit sursei citate.

Suprafaţa agricolă a României este de 14,7 milioane de hectare, dintre care terenul arabil ocupă aproximativ zece milioane de hectare.

De asemenea, la culturile de primăvară, au fost afectate de secetă peste 1,7 milioane de hectare, ceea ce reprezintă circa 32,5 % din suprafaţa totală cultivată la începutul anului.

Din culturile de primăvară afectate de secetă, cea mai gravă situaţie se regăseşte la porumb (81,2% din suprafaţa însămânţată) şi la floarea-soarelui (45,8%).

Fermierii afectaţi de secetă vor primi ajutor financiar de 100 lei pe hectar şi se va acorda pentru suprafeţe de maxim 10 hectare de culturi agricole, iar banii vor fi primiţi într-o singura tranşă, începând cu 15 noiembrie.

Citeşte mai multe despre:   seceta,   teren,   agricultura