Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ministerul Agriculturii a analizat calitatea roşiilor româneşti. Care au fost concluziile

Ministerul Agriculturii a analizat calitatea roşiilor româneşti. Care au fost concluziile

Un articol de: Redacția B1.ro - 14 Iun 2019, 23:05
Ministerul Agriculturii a analizat calitatea roşiilor româneşti. Care au fost concluziile Sursă foto: Pixabay / Дарья Яковлева Economic

Roşiile româneşti existente în prezent pe piaţă sunt sigure pentru consum, analizele neindicând depăşiri ale limitelor maxime admise privind reziduurile de pesticide, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), de vineri.

Analizele fiind făcute pe un număr de 243 de probe, dintr-un total de 329, probe colectate de la producătorii înscrişi în programul de sprijin pentru tomate.    
 
"În urma verificărilor efectuate până la data de 13 iunie 2019, tomatele aflate pe piaţă sunt sigure pentru consum şi nu s-au depistat depăşiri ale reziduurilor de pesticide peste limita maximă admisă", precizează MADR în comunicat.

Autoritatea Naţională Fitosanitară (ANF) efectuează în această perioadă controale în pieţe şi la locul de producţie (sere şi solarii) după recoltare, în vederea prelevării de probe de roşii de la producătorii înscrişi în Programul guvernamental de sprijin pentru tomate, în scopul determinării calităţii acestora, în special pentru a determina eventuala prezenţă a reziduurilor de pesticide.

"Autoritatea asigură consumatorii că roşiile existente pe piaţă la această dată, din Programul de sprijin pentru tomate, sunt sigure pentru consum, inspectorii fitosanitari constatând că au fost respectate tehnologiile de cultură. Acţiunile de control vor continua în toată ţara", se mai menţionează în comunicat.