Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ministerul Apărării va folosi miliardul de lei primit în urma rectificării bugetare pentru achiziția de arme

Ministerul Apărării va folosi miliardul de lei primit în urma rectificării bugetare pentru achiziția de arme

Un articol de: - 08 Aug 2016, 13:47
Ministerul Apărării va folosi miliardul de lei primit în urma rectificării bugetare pentru achiziția de arme Foto: cotidianul.ro Economic

În urma rectificării bugetare efectuate de Guvernul Cioloș în luna iulie, Ministerul Apărării a primit un plus de un miliard de lei în bugetul instituției. Banii nu sunt obligatoriu să fie cheltuiți până la finalul lui 2016, deoarece spre deosebire de creditele bugetare, prin care sumele disponibilizate sunt acordate pentru a fi folosite în cursul anului curent, cele de angajament dau posibilitatea antamării unor cheltuieli în anii bugetari viitori, şi sunt de fapt garanţia că Ministerul Apărării (în acest caz) are resursa bugetară necesară pentru finanţarea chelltuielilor pe anii următori.

"Suma de 1.006.063 mii lei reprezintă credite de angajament aferente proiectelor de investiţii multianuale din categoria armament şi tehnică de luptă, în beneficiul celor trei state majore de categorii de forţe, (terestre, aeriene şi navale) şi al Comandamentului Logistic Întrunit, în conformitate cu Programul privind transformarea, dezvoltarea şi înzestrarea Armatei României până în anul 2026 şi în perspectivă. Programele vizează atât achiziţii de sisteme de armament, cât şi echipamente de sprijin. Fondurile vor fi angajate şi utilizate, cu deplina respectare a legislaţiei privind achiziţiile publice, iar autorităţile contractante vor da dovada, tot ca şi până acum, de totala transparenţă în derularea procedurilor", a fost răspunsul celor de la MAPN la întrebarea jurnaliștilor de la economica.net, privind întrebuințarea banilor.

Programul de înzestrare a Armatei Române până în 2026 a fost aprobat în Consiliul Superior al Magistraturii din luna mai a acestui an. Prin acest program, se prevede acordarea a 2% din PIB începând de anul viitor pentru Apărare și păstrarea acestui nivel până în 2026.

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Apararii,   armament,   rectificare bugetara