Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ministerul Dezvoltării anunță elaborarea unui pachet de măsuri în vederea reducerii decalajelor teritoriale la nivel național

Ministerul Dezvoltării anunță elaborarea unui pachet de măsuri în vederea reducerii decalajelor teritoriale la nivel național

Un articol de: George Lupu - 16 Feb 2021, 10:14
Ministerul Dezvoltării anunță elaborarea unui pachet de măsuri în vederea reducerii decalajelor teritoriale la nivel național Foto: gov.ro Economic

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) anunță că a inițiat un grup de lucru intern pentru elaborarea unui pachet de măsuri integrate ce vor fi aprobate prin lege în vederea reducerii disparităților teritoriale la nivel național.

 

Pachet de măsuri în vederea reducerii decalajelor teritoriale la nivel național

 

Instituția precizează prin intermediul unui comunicat de presă că măsurile propuse vor viza aspecte instituționale și de infrastructură conectivă și edilitară, inclusiv facilități economice și fiscale, precum și alte tipuri de intervenții care să conducă la creșterea condițiilor de viață, limitarea migrației populației și, implicit, la reducerea decalajelor majore între regiuni, județe și medii de rezidență.

Prin urmare, la nivelul fiecărui județ, vor fi identificate UAT-urile rurale pentru care vor fi propuse spre implementare o serie de proiecte care să asigure infrastructura necesară și să dezvolte capacitatea instituțională. De asemenea, pentru orașele mici, cu probleme sociale și economice, identificate în baza unor criterii obiective, vor fi propuse măsuri care să conducă la creșterea calității vieții și la asigurarea oportunităților economice.

”Fiecare cetățean, indiferent de localitatea în care trăiește, are dreptul la dezvoltare. Avem nevoie de măsuri concrete pentru a reduce decalajele dintre nivelul de dezvoltare a regiunilor, județelor și a localităților din interiorul acestora”, a subliniat Cseke Attila, ministrul dezvoltării.

La finalul anului 2020, MDLPA a elaborat rapoartele privind starea teritoriului și zonele rurale în declin, care evidențiază o serie de tendințe negative care generează decalaje majore de dezvoltare între regiuni, județe și medii de rezidență, în funcție de specificitățile geografice, oportunitățile economice, infrastructura conectivă, capitalul uman și conjucturile istorice.

 

Cseke Attila, despre PNDL

 Accidentul din Andronache poate aduce schimbarea Codului Rurier. Limita de viteză de pe străzile înguste din cartiere, trasă şi mai jos

Cseke Attila a declarat recent că Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) „nu mai e la pixul unui politician”, nici măcar ”a subsemnatului” pentru că încheierea contractelor a fost acum trei ani de zile și că nu mai există posibilitatea de a depune și încheia contracte în următoarea perioadă.

”PNDL-ul, la acest moment, nu mai e la pixul unui politician, indiferent că e subsemnatul sau e altcineva în această funcţie, pentru că analiza, evaluările şi încheierea contractelor reprezintă o fază care a fost acum trei ani de zile. Astăzi avem mii de contracte de finanţare pe obiective de investiţii (…). În această perioadă sau în următoarea perioadă nu există posibilitatea de a depune proiecte şi de a mai încheia contracte”, a declarat ministrul Dezvoltării, miercuri seară, la Digi24.

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Dezvoltarii,   PNDL ,   Cseke Attila