Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ministerul Economiei vrea să majoreze ajutoarele de stat pentru închiderea minelor de cărbune necompetitive

Ministerul Economiei vrea să majoreze ajutoarele de stat pentru închiderea minelor de cărbune necompetitive

Un articol de: Redacția B1.ro - 17 Noi 2019, 19:42
Foto: pixabay.com Economic

Ministerul Economiei vrea să majoreze ajutorul de stat acordat pentru închiderea minelor minelor de cărbune necompetitive din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, potrivit unor proiecte de Hotărâre puse în dezbatere pe site-ul Ministerului Economiei, informează News.ro. Este vorba despre o majorare la 67,37 milioane lei. 

Totodată, Ministerul ar urma să acorde un alt ajutor de stat de 58,62 milioane lei pentru închiderea minelor de cărbune necompetitive din cadrul Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului.

Banii vor fi suportați din bugetul Ministerului Economiei. 

”Apare necesitatea modificării Hotărârii de Guvern nr. 223/2019 privind aprobarea acordării ajutorului de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive din cadrul societăţii Complexul Energetic Hunedoara pentru anul 2019, în sensul majorării ajutorului de stat cu suma de 6,737 milioane lei, de la suma de 60,635 milioane lei la suma de 67,372 milioane lei, în următoarea structură: costuri cu plăţile compensatorii acordate angajaţilor care îşi pierd locul de muncă – 2,046 milioane lei; costuri de reconversie profesională – 520.000 lei; costuri de închidere subterană – 64,806 milioane lei”, se precizează într-una dintre notele de fundamentare. 

”Astfel, pentru acoperirea costurilor excepţionale se acordă un ajutor de stat în sumă de 58.628 mii lei, cu următoarea structură: costuri cu plăţile compensatorii acordate angajaţilor care îşi pierd locul de muncă – 11,346 milioane lei; costuri cu reconversia profesională – 500.000 lei; costuri  pentru acoperirea consumului de energie electrică şi a contravalorii cărbunelui pentru salariaţi – 3,682 milioane lei; costuri în legătură cu punerea în siguranţă a subteranului, respectiv închiderea lucrărilor subterane  şi de legătură cu suprafaţa – 43,1 milioane lei”, se arată în cel de-al doilea proiect.

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Economiei
 
Loading...