Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ministerul Economiei: Am publicat încă din 2011 toate documentele de care dispunem în legătură cu RMGC

Ministerul Economiei: Am publicat încă din 2011 toate documentele de care dispunem în legătură cu RMGC

Un articol de: - 11 Sep 2013, 12:48
Ministerul Economiei: Am publicat încă din 2011 toate documentele de care dispunem în legătură cu RMGC Foto: evz.ro Economic

Ministerul Economiei a anunţat, miercuri, într-o informare publică, faptul că toate documentele proiectului Roşia Montană de care dispune ministerul au fost publicate pe site-ul instituţiei, încă de la 1 septembrie 2011.

Respectiv, pe site-ul Ministerului Economiei au fost postate Actul constitutiv al companiei, precum şi Actele adiţionale la acest act constituiv, contracte încheiate între statul român şi compania Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) şi semnate în intervalul 1997- 2011.

Documentele pot fi studiate la secţiunea Domenii/Sectoare-Resurse Minerale-Contracte- RMGC.

Premierul Victor Ponta a anunţat că ministrul Dan Şova va prezenta toate documentele semnate de statul român şi RMGC din ultimii 14 ani.

Premierul a mai spus că se teme de reacţia investitorilor străini, odată cu eşecul proiectului Roşia Montană.

„În 1999 s-a acordat licenţa de exploatare pentru Minvest, în 2000 aceasta a fost transferată către Roşia Montană. De atunci încoace s-au defăşurat negocieri, discuţii, o să-l pun pe domnul Şova vă va pune mâine la dispoziţie toate documentele din aceşti 14 ani. Vă punem la dispoziţie absolut tot, nu mai e nimic secret în acest moment“, a susţinut Ponta. 

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Economiei