Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ministerul Finanțelor: Ordonanța de urgență privind declarația unică, publicată în Monitorul Oficial 

Ministerul Finanțelor: Ordonanța de urgență privind declarația unică, publicată în Monitorul Oficial 

Un articol de: - 23 Mar 2018, 23:02
Economic

Ministerul Finanțelor a anunțat vineri că Ordonanţa de Urgenţă nr. 18/2018, privind declarația unică a fost publicată în Monitorul Oficial

”Ordonanţa de Urgenţă nr. 18/2018 care reglementează mecanismul de declarare şi plată a impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale datorate de persoanele fizice a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial nr.260. Reamintim tuturor contribuabililor persoane fizice că depunerea Declaraţiei Unice se face până la data de 15 iulie a.c.”, se arată într-un anunț publicat pe pagina de facebook a ministerului. 

Ordonanța de urgență a fost adoptată de Guvern pe 15 martie.

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a anunțat atunci că cei care vor depune declarația online sau vor face plăți anticipate vor beneficia de avantaje.

Potrivit ordonanței, pentru depunerea prin mijloace electronice până la data de 15 iulie 2018, se acordă o bonificație de 5% din impozitul pentru pe venit plătit integral până la 15 martie 2019, pentru plata cu anticipație a impozitului pe venit se acordă o bonificație de 5% din impozitul pe venit anual estimat plătit integral până la 15 decembrie 2018, iar în cazul în care cele douăm condiții sunt îndeplinite cumulativ se aplică ambele bonificații.

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Finantelor,   Monitorul Oficial