Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ministerul Finanțelor Publice a decis reluarea concursului pentru ajutorul de minimis

Ministerul Finanțelor Publice a decis reluarea concursului pentru ajutorul de minimis

Un articol de: - 28 Aug 2013, 20:52
Ministerul Finanțelor Publice a decis reluarea concursului pentru ajutorul de minimis Economic
Ministerul Finanțelor Publice a decis anularea procedurii privind acordarea ajutorului de minimis, în urma reclamațiilor primite de la IMM-uri, care susțin că nu au putut depune cererile pentru că site-ul era blocat. Procedura va fi reluată, se arată într-un comunicat publicat miercuri seară de minister.

„În cursul zilei de astăzi am fost informat în legatură cu existenţa unor probleme în procedura de depunere on-line din cadrul schemei de minimis. Am dispus imediat demararea unei anchete interne împreuna cu STS şi alte instituţii competente din domeniul siguranţei IT. Din primele investigaţii a rezultat faptul că resursele IT alocate schemei de minimis au fost insuficiente în urma anticipării greşite a numărului mare de firme care sunt interesate. Astfel, au apărut blocaje şi mesaje de eroare în accesarea paginii de internet dedicate schemei de minimi”,
se arată în comunicatul semnat de ministrul Daniel Chițoiu.

Acesta anunță că a decis ca „sesiunea de înregistrare on-line desfăşurată astăzi pentru schema de minimis sa fie anulată şi reluată ulterior pentru a oferi egalitate deplină de şanse tuturor IMM-urilor interesate să înregistreze cereri de finanţare, eliminând orice suspiciune cu privire la corectitudinea derulării acestei proceduri”.

„Îmi doresc ca acest program să fie implementat correct, iar banii din schema de minimis să ajungă la cât mai multe firme fără nicio suspiciune, să cream locuri de muncă şi să capitalizam IMM-urile. Scopul meu este ca prin acest program să stimulăm mediul de afaceri şi nu accept să planeze nicio urmă de îndoială cu privire la acest program”, mai transmite ministrul.

Rezultatele anchetei:

În urma investigaţiilor preliminare declanşate de Ministerul Finanţelor Publice şi a datelor furnizate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) şi de autorităţile competente din domeniul siguranţei IT, care au participat la monitorizarea întregii proceduri de înregistrare online a cererilor, Ministerul de Finanțe a anunțat că:

- La 8.30 serverele Ministerului Finanţelor Publice au înregistrat 52.000 de cereri de conectare pentru toate aplicaţiile MFP, inclusiv pentru schema de minimis;

- În intervalul 8.30-8.36, 20.225 de persoane au intrat pe pagina de internet a MFP dedicată schemei de minimis

- Dintre acestea, 3.164 de persoane completau formularul în intervalul 8.30-8.36

- 714 persoane, dintre cele 3.164, au trimis formularul completat primind recipisa de înregistrare, eliberată automat de sistem. Din totalul de 714 solicitări transmise, un număr de 644 de solicitări a fost admis, restul fiind respinse întrucât fie depăşeau plafonul de 200.000 euro admis per solicitant, fie din cauza înregistrărilor multiple ale aceleaşi întreprinderi (acelaşi CUI)

- 2.450 de persoane care completau formularul nu au finalizat procedura de transmitere a cererii până la epuizarea plafonului de 500 milioane lei.

Având în vedere gradul de solicitare a sistemului descris mai sus, din punct de vedere tehnic, celelalte persoane care au depăşit numărul de 20.225 de utilizatori, în acest interval, nu au putut accesa pagina de internet întrucât limita tehnică a echipamentelor IT fusese deja atinsă.

Ministerul de Finanțe reia concursul pentru ajutorul de minimis
Embed: