Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ministerul Finanțelor Publice, acuzat de blat la concursul pentru ajutorul de minimis (VIDEO)

Ministerul Finanțelor Publice, acuzat de blat la concursul pentru ajutorul de minimis (VIDEO)

Un articol de: - 28 Aug 2013, 14:05
Ministerul Finanțelor Publice, acuzat de blat la concursul pentru ajutorul de minimis (VIDEO) Foto: romanialibera.ro Economic

Ministerul Finanțelor Publice este acuzat de blat la concursul pentru obținerea ajutorului de fonduri guvernamentale (minimis).

Redacția HotNews susține că a primit mesaje în care se reclamă desfășurarea incorectă a procedurii electronice de depunere a dosarelor.

Azi, 28.08.2013, pe site-ul ministerului de finanțe, la ora 08:30 și 10 secunde s-a blocat site-ul la înregistrarea online a ajutorului de minimis. Apoi, după 15 minute, a apărut lista cu cei admiși”, se arată într-un dintre aceste mesaje.

Dupa 5 minute si 54 de secunde de la deschidere a apărut mesajul „Sesiunea de înregistrare on-line este închisă” semnificând faptul că bugetul anual alocat schemei s-a epuizat. În cea mai mare parte a timpului site-ul a fost blocat sau inaccesibil.

"BLAT MAXIM LA MINIMIS Vă aducem la cunoștință referitor la acest program MINIMIS, pentru care s-a făcut o campanie nemaipomenită prin care s-au promis IMM-urilor din orice sector de activitate 100% finanțare. Ieri, marți, 27.08.2013 s-a anunțat pe site-ul Mnisterului de Finanțe revizuirea Nr. 2 la Ghidul Solicitantului. Conform procedurii enunțate înregistrarea on-line începea la ora 8:30 în data de 28.08.2013. Astăzi, 28.08, la ora 8:30, la încercările de logare ne apărea ”Sesiune de Înregistrare on-line închisă.” Dar la ora 8:35 apăreau deja 644 de firme admise și înregistrate din totalul de 714 (ora 08:35). Conform instrucțiunilor ghidului acestui program, sesiunea era deschisă până la ora 17:00, în cuantum de 1000 de proiecte, conform ultimei reviziuri publicate pe site. Vă aducem la cunoștință faptul că acest fenomen nu este singular, astfel de situații fiind întâlnite și în alte programe finanțate de Ministerul Finanțelor Publice, fapt ce îngrădește accesul multor IMM-uri la astfel de fonduri, fiind avantajate cele favorizate politic. (vezi lista înscrierilor pentru obținerea unui număr de ordine pentru aprobarea Cererii de ajutor de stat).  Vă solicitam sprijinul în anchetarea și monitorizarea acestei probleme, în vederea asigurării accesului egal la aceste fonduri pentru toate firmele, fără a fi nevoie de "intervenții politice sau de altă natură", a mai scris o persoană redacției HotNews.

În puținele situații în care s-a încărcat, totuși, formularul de înscriere și au putut fi completate datele, eroarea cea mai frecvent raportată a vizat scoaterea din aplicație după „trimitere” și neprimirea din partea sistemului a numărului de înregistrare.

În timp ce tot mai multe mesaje acuzatorii erau trimise, la ora 13:00, Ministerul Finanțelor a anunțat închiderea primei sesiuni de înregistrare on-line a cererilor de acord pentru finanțare.

Suma totală a ajutoarelor pentru IMM-uri este, în acest an, de 500 milioane lei.  

Ajutorul de minimis se plătește după efectuarea cheltuielilor eligibile aprobate prin acordurile pentru finanțare și verificarea la fața locului de către reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice a cheltuielilor eligibile efectuate de întreprinderi.

Lista înscrierilor pentru obținerea unui număr de ordine pentru aprobarea ajutorului de minimis

Site-ul Ministerului Finanțelor, blocat în timpul înscrierii pentru ajutorul de minimis
Embed:
Citeşte mai multe despre:   concurs