Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ministerul Muncii vrea să crească contribuţiile la Pilonul II: „Românii trebuie să aibă un venit civilizat la pensie, după atâţia ani de muncă”

Ministerul Muncii vrea să crească contribuţiile la Pilonul II: „Românii trebuie să aibă un venit civilizat la pensie, după atâţia ani de muncă”

Un articol de: B1.ro - 05 Noi 2019, 15:52
sursa foto: Facebook Economic

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, ia în calcul majorarea contribuţiilor la pensiile private obligatorii. Deasemenea, aceasta a dat asigurări că nu vor exista schimbări în privința contribuțiilor la Pilonul I.

"Nu intenţionăm schimbări în privinţa contribuţiilor la Pilonul I, cât intenţionăm să avem discuţii tehnice cu cei din Ministerul de Finanţe şi să ne lămurim asupra modului în care se colectează toate contribuţiile în Pilon.  

Sunt conştientă că sunt decizii pe care trebuie să le iau alături de Ministerul de Finanţe şi vă asigur că sunt genul de om care ia decizii pe baza unor evaluări obiective.  

Intenţia noastră este să creştem contribuţia la Pilonul II, a se înţelege că acest lucru nu micşorează cu nimic suma aferentă Pilonului I, pentru că istoric suma aceasta a fost acoperită de Bugetul de Stat, dar intenţia noastră este să încurajăm economiile pe durata activităţii profesionale la nivelul angajatorilor şi să-i determinăm pe aceştia să aibă o atitudine responsabilă cu privire la perioada din a doua parte a vieţii, adică să gândească planificat şi să-şi economisească fonduri astfel încât să beneficieze la pensie de veniturile pe care orice om civilizat are dreptul să le pretindă după ani de muncă", a afirmat Violeta Alexandru.

Citeşte mai multe despre:   ministerul muncii,   pilonul II
 
Loading...