Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Miniştrii de Finanţe din UE au încheiat un acord pentru combaterea evaziunii fiscale

Miniştrii de Finanţe din UE au încheiat un acord pentru combaterea evaziunii fiscale

Un articol de: - 14 Oct 2014, 18:49
Miniştrii de Finanţe din UE au încheiat un acord pentru combaterea evaziunii fiscale Economic

Miniștrii de Finanțe din Uniunea Europeană au încheiat marți un acord privind combaterea evaziunii fiscale care va aduce, din 2017, standardele blocului comunitar la nivelul reglementărilor mondiale.

Acordul extinde o lege actuală, cunoscută ca Directiva pentru Cooperare Administrativă, potrivit căreia statele membre fac schimb de informaţii referitoare la veniturile obţinute la locul de muncă, indemnizaţiile directorilor, asigurările de viaţă, pensii şi proprietăţi, care acoperă toate formele de venituri financiare, inclusiv dividende şi dobânzi, relatează MarketWatch.

Odată intrată în vigoare, legea va aduce Uniunea Europeană la nivelul unui standard convenit de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), care prevede schimbul automat de informaţii între ţări şi jurisdicţii, astfel ca identificarea celor care eludează fiscul prin mutarea banilor în străinătate să fie mai uşoară.

Regulile OCDE vor intra în vigoare în 2017, cu toate că unele ţări, între care Elveţia, au anunţat că nu vor începe schimbul de date până în 2018.

Noua lege din UE are rolul să asigure că ţările membre fac schimb de informaţii între ele la nivelul la care s-au angajat să o facă cu Statele Unite, în cadrul Foreign Account Tax Compliance Act.

Toate statele membre UE au fost de acord cu necesitatea de adoptare a noii legi pentru combaterea evaziunii fiscale, dar momentul aplicării acesteia a fost un subiect sensibil, Austria şi Luxembourg solicitând mai mult timp.

Citeşte mai multe despre:   UE,   evaziune fiscală