Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ministrul Agriculturii, acuzat că minte privind producția de grâu: „Nu avem excedent de grâu”

Ministrul Agriculturii, acuzat că minte privind producția de grâu: „Nu avem excedent de grâu”

Un articol de: B1 TV - 18 Aug 2013, 16:33
Ministrul Agriculturii, acuzat că minte privind producția de grâu: „Nu avem excedent de grâu” Foto: evz.ro Economic

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, anunţă producţii-record de grâu, însă producătorii particulari îl acuză de minciună şi spun că sunt nevoiţi să vândă grâul la preţuri foarte mici. Producătorii susţin că este nevoie de o politică gândită, coerentă în agricultură, pentru că, în caz contrar, riscăm să murim de foame.

Producătorii spun că ministrul Constantin nu este în măsură să-şi dea cu părerea despre culturi.

„Aş vrea să-ntreb un singur lucru; ministrul Agriculturii a spus că am făcut 7.200.000 de tone de grâu. Asta înseamnă şi peste două milioane de hectare. De ce la APIA, pentru grâu, este declarată doar suprafaţa de un milion şi jumătate de hectare ? Este o „umflătură" a domnului ministru şi este o mare prostie ce face acest domn. Un zootehnist nu poate să-şi dea cu părerea despre aceste culturi, pentru că nu este meseria lui. Dar a venit cu aceste gogoşi umflate, lumea îl mai şi crede şi urmarea a fost că s-a dat cu preţurile de pământ", a spus Dimitrie Muscă, producător agricol, potrivit Cotidianul.

Totodată, ministrul Agriculturii a fost acuzat că a declarat cifre mai mari în legătură cu producţia de grâu şi că, sub mandatul său, se îmbogăţesc samsarii de grâu.  

"Or fi fost un pic peste 6 milioane de tone producţie, iar ministrul a mai „umflat" cu un milion de tone. Şi vă spun de ce; pentru că nu iese suprafaţa! Cum îşi poate permite un om al guvernului să spună această prostie? Ca guvernant, într-o săptămână pui Poliţia şi Finanţele la treabă şi i-ai depistat pe toţi cei care vând pâinea la negru. Îi găseşti şi-n gaură de şarpe, pentru că se ştie unde se fabrică şi se vinde pâinea despre care vorbim”, a mai spus Muscă.

Producătorii se plâng că sunt presaţi, că au nevoie de bani de motorină, îngrăşăminte şi că este nevoie de o politică gândită, coerentă în agricultură.

"Mâine-poimâine, se va muri de foame. În toate prognozele care apar ni se spune că în următorii 10-15 ani vom avea trei miliarde de oameni subnutriţi. Cine sunt cei vinovaţi de ceea ce se întâmplă ? Păi dacă toată lumea investeşte şi face pentru agricultură, noi ce facem? Nimic! Vorbe, panglici...”, a mai spus agricultorul.

Citeşte mai multe despre:   Daniel Constantin,   ministrul Agriculturii