Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ministrul Agriculturii: Oficiali ai Comisiei Europene plecau din România cu lădițe de fructe și legume. Acum am ajuns să mâncăm din import

Ministrul Agriculturii: Oficiali ai Comisiei Europene plecau din România cu lădițe de fructe și legume. Acum am ajuns să mâncăm din import

Un articol de: -
Economic

Oficiali ai Comisiei Europene plecau din România cu lădițe de fructe și legume, iar acum România a ajuns să importe aceste produse, a declarat Achim Irimescu, Ministrul Agriculturii, potrivit Mediafax.

"Îmi amintesc cum oficiali ai Comisiei Europene, de câte ori veneau în România, plecau cu lădiţe de fructe şi legume pentru calitatea extraordinară şi mulţi erau şocaţi de ce gust pot să aibă fructele noastre, dar uitaţi că am ajuns să mâncăm din import în loc să producem noi”, a declarat Irimescu în cadrul unei întâlniri cu fermierii, care a avut loc la Suceava.

Acesta le-a spus că în sectorul pomicol, pe subprogramul pomicol, accesul la fonduri este aproape de zero deoarece felul în care s-a elaborat măsura nu a permis utilizarea banilor în cadrul acestui subprogram. Totuși, a mai spus Irimescu, premierul Dacian Cioloș a ţinut foarte mult la acest subprogram pentru că România a devenit dintr-un mare producător de fructe un importator.

Ministrul a mai declarat că va trebui să fie revizuită politica în ceea ce priveşte măsura pentru pomicultură deoarece condiţiile impuse nu le permit celor interesaţi să acceseze fonduri.

Citeşte mai multe despre:   fructe,   legume,   import,   export
 
 
 
Loading...