Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ministrul Bugetului, Darius Vâlcov, garantează cu funcția că în 2015 nu se vor produce măriri de taxe

Ministrul Bugetului, Darius Vâlcov, garantează cu funcția că în 2015 nu se vor produce măriri de taxe

Un articol de: - 30 Noi 2014, 12:04
Ministrul Bugetului, Darius Vâlcov, garantează cu funcția că în 2015 nu se vor produce măriri de taxe Economic

Ministrul Bugetului, Darius Vâlcov garantează cu funcția că în 2015 nu se vor produce măriri de taxe, relatează PSNews.

În contextul în care premierul a anunțat o remaniere guvernamentală, UDMR a anunțat că va ieși de la guvernare, iar PLR va intra în coaliția guvernării, Darius Vâlcov a declarat că demisionează dacă guvernul nu se va ține de promisiunea de a nu mări taxele în 2015.

"Eu nu voi semna un buget cu o creștere de taxe. Prefer să-mi dau demisia decât să semnez astfel de lucruri”, a declarat Vâlcov.

Totodată ministrul Bugetului a vorbit și despre vizita Fondului Monetar Internațional la București, de săptămâna viitoare.

“Acest draconic 1,4%, în condiţiile în care noi am construit bugetul pentru anul viitor, nu va avea decât două componente suplimentare de discuţie cu Fondul Monetar Internaţional. Şi anume: componenta apărării, unde avem o obligaţie de creştere cu 0,3% – bineînţeles, această creştere care trebuie să se regăsească pe bugetul Ministerului Apărării o vom negocia cu FMI, aşa cum au negociat-o şi alte state (…) şi creşterea extrem de mare datorată absorbţiei destul de mare de fonduri europene nerambursabile. Noi estimăm undeva la peste 10 miliarde de lei anul viitor. (…) În rest, bineînţeles că bugetul se va închide pe 1,4%”, a mai spus Vâlcov.

Citeşte mai multe despre:   darius valcov,   FMI