Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ministrul Culturii a dat startul la donații pentru achiziționarea sculpturii "Cumințenia Pământului". Alexandrescu a donat 100 de euro

Ministrul Culturii a dat startul la donații pentru achiziționarea sculpturii "Cumințenia Pământului". Alexandrescu a donat 100 de euro

Un articol de: - 11 Apr 2016, 14:17
foto: gandul.info Economic

Ministrul Vlad Alexandrescu a anunțat, luni, deschiderea oficială a subscripției naționale pentru achiziționarea operei lui Constantin Brâncuși - "Cumințenia Pământului". El a menționat că a fost primul care a donat bani în acest scop.

"Ca ministru al Culturii și cel care a semnat deschiderea conturilor, am participat în mod simbolic, depunând primul o sumă modestă, o sumă simbolică, de 100 de euro", a declarat Vlad Alexandrescu, luni, într-o conferință de presă, informează Agerpres.

Ministrul Culturii a dat startul la donații și a precizat că informații despre subscripția națională pot fi găsite și pe pagina cuminteniapamantului.ro.

Alexandrescu a informat că sumele respective donate de persoanele juridice vor fi considerate cheltuieli deductibile la calculul impozitului pe profit, nefiind asimilate sponsorizărilor.

De asemenea, pentru persoanele fizice care desfășoară activități independente sau profesii libere impozitate în sistem real aceste sume vor fi deductibile la calculul impozitului pe venit.

Conturile în lei, euro și dolari, deja anunțate pe site-ul Ministerului Culturii, au fost deschise la BCR, BRD Societe Generale, UniCredit Bank, Banca Transilvania, CEC Bank și Raiffeisen Bank.

El a menționat că sunt luate în calcul și alte mecanisme de a antrena donatorii. "Vom studia, de pildă, posibilitatea de a face teledonuri, de a strânge donații prin sms, dar toate acestea sunt la nivel de studiu, pentru că trebuie să ne asigurăm întâi că toate persoanele care donează pot fi identificate și, pe de altă parte, e foarte important ca nimeni din cei care derulează mecanismele intermediare între cetățeni și conturile respective să nu facă beneficii", a spus ministrul.

Vlad Alexandrescu și-a exprimat încrederea că banii vor fi strânși în termenul stabilit.

"Eu cred că suma se va strânge mult mai repede de 30 septembrie. Cred că banii se vor strânge", a arătat el.

Pe 16 martie, Guvernul a anunțat public intenția de a achiziționa "Cumințenia Pământului", una dintre cele mai importante lucrări din opera lui Constantin Brâncuși, printr-un efort comun susținut de stat și de cetățenii săi.

Din donații se dorește să se strangă 6 milioane de euro, bani care se vor aduna cu cele 5 milioane alocate de Guvern pentru a se achiziționa sculptura.

 

 

Citeşte mai multe despre:   cumintenia pamantului,   Guvern,   donatii,   Ministrul Culturii,   bce
 
 
 
Loading...