Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ministrul Economiei: Litoralul românesc nu e unul ieftin, dar observ că asta nu e o barieră în calea turiştilor. Ar fi o aberație să spui că plafonezi prețurile

Ministrul Economiei: Litoralul românesc nu e unul ieftin, dar observ că asta nu e o barieră în calea turiştilor. Ar fi o aberație să spui că plafonezi prețurile

Un articol de: Elena Anghelina - 14 Iul 2020, 23:42
Ministrul Economiei: Litoralul românesc nu e unul ieftin, dar observ că asta nu e o barieră în calea turiştilor. Ar fi o aberație să spui că plafonezi prețurile Foto: facebook.com/Virgil Popescu Economic

Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, a declarat că litoralul românescu nu e unul ieftin, dar asta nu constituie o barieră pentru turiști. Mai mult, date fiind condițiile excepționale în care se face deplasarea și turismul în alte state, în contextul epidemiei de coronavirus, mulți români preferă să-și facă vacanțele în țară.  De altfel, premierul Ludovic Orban declarase la începutul acestei luni că, potrivit unui sondaj, 83% dintre români vor să se bucure de concediu în țară. Ministrul Economiei a mai spus că pe litoralul românesc se găsesc servicii pentru toate buzunarele, iar cine vrea într-un club de fițe din Mamaia, atunci trebuie să plătească pentru un club de fițe din Mamaia. Virgil Popescu a mai precizat că i s-ar părea o aberație ca statul să intervină pentru scăderea prețurilor din turism: cererea și oferta reglează totul.

 

Virgil Popescu: Știm cu toții că litoralul românesc nu e unul ieftin. Dacă vrei să te duci într-un club de fițe din Mamaia, plătești pentru acel club de fițe din Mamaia

 

Ministrul Economiei a declarat marți seară, pentru Digi24, că litoralul românesc nu e unul ieftin, dar se găsesc servicii pentru toate buzunarele. El le-a recomandat românilor să-și petreacă vacanțele în țară, mai ales în contextul situației speciale generate de epidemia de coronavirus. A admis, totuși, că pe litoralul nostru mai e de lucrat la capitolele prețuri și calitatea serviciilor. Totuși, nici nu se pune problema ca statul să intervină pentru ca prețurile să scadă.

„Eu am tot spus: atât timp cât cererea este mai mare decât oferta, ceea ce se întâmplă pe litoral în acest moment, e regulă de piață simplă, elementară, nu trebuie s-o inventăm noi. Evident că prețul nu e o barieră pentru românii care vor să se ducă la mare. Sunt prețuri mari, dar există și clienți pentru prețurile mari, că altfel n-ar exista prețurile mari sau ar fi gol acolo, și există prețuri medii sau mai mici pentru oamenii care nu-și permit acest lucru. Dacă vrei să te duci într-un club de fițe din Mamaia, plătești pentru acel club de fițe din Mamaia. Din păcate, te duci într-un club de fițe din Mamaia, nu respecți regulile și eventual, Doamne ferește!, pleci îmbolnăvit de acolo”, a declarat Virgil Popescu, pentru Digi24.

Ministrul Economiei a mai susținut că litoralul românesc este unul scump, dar asta nu e o barieră pentru turiști, mai ales că mulți, în contextul epidemiei de coronavirus, nu-și mai doresc să se chinuie cu drumul până în alte țări: „Nu cred că prețul în momentul de față, că e mare pe litoral știm cu toții că litoralul românesc nu e unul ieftin, e o barieră pentru turiști, în condițiile în care și turismul extern e afectat. Ați văzut că Grecia, Bulgaria nu mai sunt deschise către cetățenii altor state: impun restricții, cozi în vamă. Nu prea-ți vine să mergi în Grecia. Atunci te duci pe litoralul românesc. Fiind și perioada mai scurtă, patronii vor să câștige pe această perioadă. Observ că nu e o barieră în calea turiștilor, în calea românilor care doresc să se ducă la mare”.

Popescu a mai afirmat că i s-ar părea o aberație ca statul să intervină în piață pentru a regla prețurile: „Piața se reglează singură. Ar fi o aberație economică, părerea mea, să spui că plafonezi prețurile în turism. Prețul se formează singur: cerere și ofertă. Nu cred în plafonarea prețului sau o intervenție a statului în domeniu prețurilor în turism”.

Ministrul a recomandat din nou românilor să își petreacă vacanțele în țară. A mai spus că își dorește ca românii să ajungă în timp să prefere propria țară în locul altor state ca destinații turiștice, dar „mai avem mult de lucru aici, inclusiv prețurile, inclusiv calitatea serviciilor”.

 Mărturia fratelui unei victime de la Onești, despre intervenția Poliției: De la început m-au luat cu minciuni. Au zis că ...

Ludovic Orban: 83% dintre români vor să își petreacă vacanța în țară

 

Aceeași recomandare a fost făcută de mai multe ori și de premierul Ludovic Orban. Acesta s-a arătat încrezător că românii se vor bucura de concedii mai mult prin țară și a invocat un sondaj în acest sens: „Am făcut sondaj și, pentru prima oară, există un procent foarte mare de români care vor să își petreacă concediul în România, 83%, sau cel puțin așa declară în sondaje. Îndemnul meu este mergeți în vacanță și anul acesta, și anul viitor în România. Sunt atâtea lucruri frumoase, atâtea locuri superbe”.

„Noi aici trebuie să facem câteva lucruri foarte precise dacă vrem să utilizăm potențialul turistic uriaș pe care îl are România, dar asta înseamnă infrastructură, înseamnă un raport cost-calitatea serviciilor crescut, înseamnă promovarea destinațiilor turistice, înseamnă îmbunătățirea imaginii pe plan extern, care depinde în mare parte de realitatea din România, adică să nu mai avem ștampila că suntem corupți, că suntem necivilizați șamd. Să promovăm o imagine corectă despre noi, care să fie conformă realității”, mai declara șeful Guvernului, la începutul acestei luni, pentru B1 TV.

Citeşte mai multe despre:   Virgil Popescu,   preturi litoral,   vacante la mare,   statiunea Mamaia