Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ministrul Energiei: Legea offshore va fi modificată în Parlament. Eu cred că vom scoate din Marea Neagră mai mult gaz decât vom consuma noi (VIDEO)

Ministrul Energiei: Legea offshore va fi modificată în Parlament. Eu cred că vom scoate din Marea Neagră mai mult gaz decât vom consuma noi (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 22 Feb 2021, 22:46
Ministrul Energiei: Legea offshore va fi modificată în Parlament. Eu cred că vom scoate din Marea Neagră mai mult gaz decât vom consuma noi (VIDEO) Foto: Guvernul României / Facebook Economic

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat luni seară, în cadrul emisiunii ”Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat, că Legea offshore va fi modificată în Parlament, pentru că își dorește ca acest proiect să fie aprobat de o majoritate mai largă decât cea guvernamentală. ”Eu cred că vom scoate din Marea Neagră mai mult gaz decât vom consuma noi”, a mai spus oficialul guvernamental, menționând și că compania Romgaz ar putea deveni acționar în perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră.

 

Virgil Popescu: Se va întâmpla anul acesta modificarea Legii offshore în Parlament

 

”Se va întâmpla anul acesta modificarea Legii offshore în Parlament. Avem un perimetru Neptun Deep care este cel mai bogat, unde este deținut 50% de Petrom, companie românească, deținută, la rândul ei, 51% de OMV, - statul român mai are 20% în Petrom -  și de către Exxon, companie americană, care dorește să vândă, dorește să iasă din această participație. Eu am spus, și suntem în negocieri, că dacă Exxon dorește să iasă, doresc ca compania românească, Romgaz, deținută 80% de statul român, să preia acest 50% al Exxon. Se discută între companii, se va ajunge la oferte, se va ajunge la negociere și eu sunt convins că în cel mai scurt timp vom avea Romgaz ca acționar, să dețină 50% din zăcământul Neptun Deep, împreună cu compania Petrom”, a declarat ministrul Energiei.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Virgil Popescu a explicat și de ce dorește ca Legea Offshore să fie modificată în Parlament.

”În paralel, s-a dorit de către toți investitorii din Marea Neagră schimbara Legii offshore în Parlament. Noi am spus și am trecut în programul de guvernare că vom modifica Legea offshore în așa fel încât să putem demara investițiile din Marea Neagră. Dar am mai spus, și colegii din coaliția de guvernare au fost de acord, că acest lucru îl vom face în Parlament, nu în Guvern, nu prin Ordonanță de Urgență, nu prin proiect de lege trimis de către Guvern în Parlament, ci proiect parlamentar pentru că îmi doresc să existe nu numai o majoritate guvernamentală, ci o majoritate mai largă pe acest proiect, care este un proiect major pentru România”.

Întrebat cât de ușor poate fi conturată o astfel de majoritate parlamentară, Virgil Popescu a răspuns: ”Să știți că se conturează. O să aveți surprize plăcute. Eu cred că vom avea o majoritate mai mare decât majoritatea parlamentară pe modificarea acestei legi. O să vedeți, cât de curând, discuțiile în Parlament”.Cine este bărbatul de 68 de ani, din Onești, care a sechestrat și apoi a ucis doi muncitori, pe balconul locuinței sale. Criminalul a sunat chiar el la 112

 

Virgil Popescu: România este producător de gaze

 

De asemenea, întrebat unde va fi plasată România pe harta energetică a Europei, în cazul în care această problemă va fi rezolvată, ministrul Virgil Popescu a precizat: ”Eu cred că vom scoate din Marea Neagră mai mult decât vom consuma noi, dar avem răgaz până în 2025, probabil, când ar putea să iasă prima moleculă din Neptun Deep. Fac o paranteză: prima moleculă de gaz românesc din Marea Neagră va fi scoasă anul acesta de compania Black Sea Oil and Gas, din alt perimetru, Aurora, din zona de nord a litoralului, este o descoperire mai mică, un perimetru mai mic decât Neptun Deep. Da, România este producător de gaze. Suntem printre puținii producători de gaze din Europa și până când va ieși gazul cel mult din Marea Neagră avem timpă să construim mai multe centrale de energie electrică cu producție de gaze pe care le-aș vedea în interiorul arcului Carpatic pentru că zona aceea a Transilvaniei nu este una unde se produce”.

 

Citeşte mai multe despre:   Virgil Popescu,   Legea offshore,   Marea Neagra