Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ministrul Energiei: Prima conductă a gazoductului Giurgiu-Ruse va fi gata la finalul lunii septembrie

Ministrul Energiei: Prima conductă a gazoductului Giurgiu-Ruse va fi gata la finalul lunii septembrie

Un articol de: - 24 Iul 2016, 17:47
 Ministrul Energiei: Prima conductă a gazoductului Giurgiu-Ruse va fi gata la finalul lunii septembrie foto: nineoclock.ro Economic

Prima conductă a gazoductului Giurgiu-Ruse va fi gata până în septembrie, conform ministrului Energiei, Victor Grigorescu, care a mers sâmbătă pe șantier.

"Lucrările progresează. A fost o foarte bună ocazie că ne-am întâlnit cu ministrul bulgar al energiei, Temenuzhka Petkova, și colegii bulgari. Probabil că, la finalul lunii septembrie, lucrările la prima conductă vor fi gata. E important că ieri au început să foreze efectiv traseul conductei numărul 1. Pe partea română deja este pregătită conducta pentru a fi trasă către partea bulgară și lucrăm în momentul acesta, împreună cu colegii de la Transgaz, pentru a aduce pe poziții și conducta pentru traseul al doilea", a precizat ministrul Victor Grigorescu, conform profit.ro.

Potrivit acestuia, "conducta este astfel concepută încât România va putea și importa gaze într-o primă fază și apoi va și exporta, pe măsură ce stațiile de comprimare vor fi instalate".

"Interconectorul este numai o parte din proiectul de îmbunătățire a conexiunii de gaze naturale cu Bulgaria. Pentru moment nu facem decât să instalăm conductele, dar anul viitor este prevăzută și instalarea unor stații de comprimare. Deja în partea bulgară au fost făcute modernizări și, probabil, undeva la începutul anului viitor, interconectorul va fi deja operațional. El va ajunge la capacitate numai în momentul în care și lucrările pe partea română vor fi finalizate și vor fi instalate stații de comprimare", a arătat ministrul Victor Grigorescu.

"Este un proiect foarte important, complex și cred că îl vom finaliza cu succes datorită cooperării în domeniul energiei între Bulgaria și România și colaborării bune între Transgaz România și Bulgar Transgaz", a afirmat, la rândul său, ministrul bulgar al Energiei, Temenuzhka Petkova.

 

 

 

Carantină obligatorie pentru două săptămâni. CNSU a adoptat Hotărârea

Citeşte mai multe despre:   Luna