Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ministrul Energiei: Problema furnizării energiei termice în România, apărută din cauza inactivității autorităților centrale și adâncită de administrațiile locale. ELCEN are datorii de aproximativ 150 de milioane de euro (VIDEO)
Exclusiv

Ministrul Energiei: Problema furnizării energiei termice în România, apărută din cauza inactivității autorităților centrale și adâncită de administrațiile locale. ELCEN are datorii de aproximativ 150 de milioane de euro (VIDEO)

Un articol de: - 24 Sep 2015, 20:43
Ministrul Energiei: Problema furnizării energiei termice în România, apărută din cauza inactivității autorităților centrale și adâncită de administrațiile locale. ELCEN are datorii de aproximativ 150 de milioane de euro (VIDEO) Economic

Ministrul Energiei, Andrei Gerea a vorbit joi, într-o intervenție telefonică, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician” de pe B1 TV despre fuziunea dintre RADET și ELCEN.

”În mod evident problema furnizării energiei termice în România este creată datorită inactivității autorităților centrale, guvernelor de după 1990 și adâncită de multe ori de administrațiile locale. S-a considerat că după ce în 2007-2008 s-au mai șters o dată datoriile RADET, trebuie găsită o soluție prin care să se evite pepetuarea acestei situații în care ELCEN-ul furnizează și primăria nu plătește. Și se acumulează datorii, ele fiind puse pe seama statului care, la un moment dat, trebuie să le înghită, să le șteargă... (...) Odată cu momentul în care furnizorii de gaz au devenit altfel de societăți decât erau până atunci, și s-au listat la bursă, au intrat alți acționari, n-au mai putut să mai perpetrueze această metodă - noi ne facem că plătim, statul vine și șterge datoriile”, a declarat ministrul Energiei.

”Ăla a fost momentul în care s-a luat decizia acesta, acel memorandum în care s-a zis să încercăm, se face devizarea ELCEN-ului și o parte din el să se ducă către RADET. Numai că între timp a intervenit o decizie a Curții Constituționale în decembrie, care a împiedicat finalizarea acestui memorandum, dar problema a rămas deschisă”, a mai spus Andrei Gerea.

Întrebat de ce datornicul înghite entitatea la care trebuie să dea bani, în condițiile în care RADET are datorii de 700 de milioane de euro către compania statului, ELCEN, ministrul a răspuns:
„Problema s-a pus altfel, nu într-o fuziune între ELCEN și RADET în mod direct, ci parte din ELCEN, pe un fond de nevoi sociale, să tracă în administrarea unității administrativ teritoriale”.

De asemenea, Andrei Gerea a precizat că ”ELCEN are datorii de aproximativ 150 de milioane de euro. Compania le va plăti până la urmă din colaborarea cu Primăria Capitalei”.

Ministrul Energiei, despre fuziunea dintre RADET și ELCEN


Citeşte mai multe despre:   Andrei Gerea,   datorii