Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunță că merge mai departe cu restructurarea CEO și CEH

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunță că merge mai departe cu restructurarea CEO și CEH

Un articol de: George Lupu - 16 Mar 2021, 17:50
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunță că merge mai departe cu restructurarea CEO și CEH Foto: Guvernul României / Facebook Economic

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a avut marți o întrevedere cu  Margrethe Vestager, Vicepreședinte executiv al Comisiei Europene, în cadrul căreia a discutat despre planurile de restructurare ale CEO și CEH.

“Astăzi am avut o întrevedere cu Margrethe Vestager, Vicepreședinte executiv al Comisiei Europene, si am discutat despre planurile de restructurare ale CEO și CEH, cu care mergem mai departe, dar vom continua dialogul, pentru a ajunge la forma finală.

De asemenea, am discutat și despre găsirea celor mai bune soluții pentru a-i proteja pe cei de acolo, pentru a nu lăsa pe nimeni în urmă”, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Amintim faptul că noi proteste ale minerilor din Valea Jiului au avut loc în urmă cu o lună. În curtea CEH s-au adunat mineri de la toate exploatările miniere, aceştia menţionând că sunt solidari cu colegii lor care sunt blocaţi, în subteranul Minei Lupeni.

Minerii au solicitat plata salariilor, dar şi alte drepturi băneşti restante cum sunt ajutoarele de încălzire şi tichetele masă, precum şi demisia conducerii CEH. În plus, protestatarii au acuzat lipsa unor programe de investiţii în mineritul Văii Jiului.

Compania Energetică Hunedoara a primit un răgaz de trei luni pentru reorganizare și pentru a prezenta un plan de dezvoltare.

Citeşte mai multe despre:   Virgil Popescu,   CEO,   CEH