Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ministrul Finanțelor: 20% din administrație este ineficientă și trebuie să plece. Sunt foarte mulţi la stat care la ora 16 sau mai devreme rup uşa

Ministrul Finanțelor: 20% din administrație este ineficientă și trebuie să plece. Sunt foarte mulţi la stat care la ora 16 sau mai devreme rup uşa

Un articol de: - 27 Iul 2015, 12:38
Economic

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, este de părere că 20% din administrația publică este ineficientă și ar trebui să părăsească sectorul bugetar.

De asemenea, Teodorovici spune că cei mai mulți dintre angajații de la stat “la ora 16 sau chiar mai devreme rup ușa”.

„Sunt oameni care se sacrifică – viețile, familiile, timpul liber. Sunt oameni care nu petrec doar opt ore pe zi la serviciu. Sunt oameni care stau 10-12-14 ore pe zi. Nu spun că fac toți asta. Sunt foarte mulți din sistemul de stat care la ora - nu la 4.00, poate chiar mai devreme - au spart ușa. Iar dacă stau la serviciu, poate o oră doar alocă pentru ceea ce fac ei la serviciu. Ei, aceștia trebuie să plece din administrație”, a spus Eugen Teodorovici la digi24.

Oficialul a subliniat că pentru aceasta trebuie mai întâi o decizie politică foarte clară, apoi trebuie făcută o analiză pe fiecare structură publică în parte: dacă se justifică în primul rând ca structură, dacă o parte din funcțiile pe care le are se justifică sau nu – „pentru că de multe ori se suprapun, sunt mulți care controlează această țară, mai mulți decât ar trebui să fie, sunt mulți care controlează și unul sau doi muncesc. Și mai ales cei care controlează au salarii foarte mari față de cei care sunt puși să lucreze efectiv”, a mai spus ministrul Finanțelor.
 

Citeşte mai multe despre:   Eugen Teodorovici,   ministrul finantelor,   bugetari
 
 
 
Loading...